Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αιχμές Deutsche Bank για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων από την ΕΚΤ

tags :
Αιχμές Deutsche Bank για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων από την ΕΚΤ

Όπως τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας σε συνέντευξή του στην Die Welt, «πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η ΕΚΤ επιδεινώνει την κρίση»
Αιχμές για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η ΕΚΤ, άφησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, David Folkerts - Landau.
Τα σχόλιά του έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ συστάσεων από Γερμανούς αξιωματούχους για αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας σε συνέντευξή του στην Die Welt, «πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η ΕΚΤ επιδεινώνει την κρίση».
Όπως τόνισε, οι φιλικές προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια αργή διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νωρίτερα σήμερα η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών, έστειλε μήνυμα στην ΕΚΤ ότι πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. 
«Για όσο διάστημα τα επιτόκια στην Ευρώπη είναι μηδενικά, η πίεση στις χώρες της νότιας Ευρώπης να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις είναι μικρή.
Ωστόσο πρέπει να τις εφαρμόσουν και παράλληλα η Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να πάρει γενναία μέτρα για να εξασφαλιστεί η οικονομική πρόοδος, δήλωσε ο επικεφαλής της Eνωσης Γερμανικών Τραπεζών (ΒdB) μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).
Όπως τόνισε, η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ δημιουργεί δυσκολίες στις γερμανικές τράπεζες, οι οποίες λειτουργούν με τον κλασικό τρόπο.
Τα επιτόκια γι' αυτές αποτελούν βασικό πυλώνα.
Με μηδενικά επιτόκια ή επιτόκια κάτω του μηδενός είναι πολύ δύσκολο να είναι κερδοφόρες.
Ωστόσο δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, αφού τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα έχουν προετοιμαστεί για την περίπτωση της μακρόχρονης διατήρησης της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων.
Δεδομένης όμως της γενικής οικονομικής κατάστασης της Ευρώπης ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Τραπεζών υποστήριξε ότι
"θα ήταν απολύτως ορθό να δοθεί πλέον ένα τέλος στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης