Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Γερμανία επικρίνει τον Draghi, αλλά η ΕΚΤ θα στηρίξει την Deutsche Bank

tags :
Goldman Sachs: Η Γερμανία επικρίνει τον Draghi, αλλά η ΕΚΤ θα στηρίξει την Deutsche Bank
Η Deutsche Bank μπορεί να βρει στήριγμα στις πράξεις που οι Γερμανοί έχουν επικρίνει πολύ
Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν επικρίνει σφόδρα τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτές οι δράσεις της νομισματικής αρχής που θα διατηρήσουν το "οξυγόνο" στη μεγαλύτερη τράπεζά τους. 
Όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές, μερικά από τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την Deutsche Bank να παραμείνει με ικανοποιητική ρευστότητα είναι τα MROs και τα LTROs της ΕΚΤ.
Ειδικότερα, τα MROs είναι οι πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης, δηλαδή πράξεις παροχής ρευστότητας με εβδομαδιαία συχνότητα και λήξης μίας εβδομάδας.
Παράλληλα, οι πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης, οι LTROs, είναι αντιστρεπτές πράξεις παροχής ρευστότητας με μηνιαία συχνότητα και με λήξη τριών μηνών.
Εκτελούνται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες με τυποποιημένες δημοπρασίες.
Η ημερομηνία εκτέλεσης των τακτικών πράξεων πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης είναι η τελευταία Τετάρτη κάθε ημερολογιακού μήνα.
Έκτακτες LTROs διενεργούνται σε καταστάσεις κρίσης της αγοράς όπως η πιστωτική κρίση του 2007 που προέκυψε από την κατάρρευση της ενυπόθηκης αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου (subprime mortgage market) των ΗΠΑ.



Παρακάτω, η Goldman Sachs παρέχει μια επισκόπηση της θέσης ρευστότητας της Deutsche Bank, σημειώνοντας ότι τα τελευταία αποθεματικα ρευστότητας ανέρχονται σε 223 δισ ή ~ 20% του συνολικού ενεργητικού της τράπεζας.
Τα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού υψηλής ποιότητας (ή HQLA) ανέρχονται σε 196 δισ ευρώ ή 16% του συνολικού ενεργητικού της.
Ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας της (LCR) ανέρχεται σε 124%, ήτοι είναι υψηλότερη από εκείνη πολλών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών (BNP ~112%), καθώς και αμερικανικών τραπεζών (Citigroup ~121%).
Αναλυτικά τα στοιχεία:



Οι υποχρεώσεις της Deutsche Bank



(Πρώτη Ενημέρωση: 11:52, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης