Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Τα στελέχη του ΔΝΤ είναι υποκριτές – Το παράδειγμα της Ισλανδίας

Ron Paul Institute: Τα στελέχη του ΔΝΤ είναι υποκριτές – Το παράδειγμα της Ισλανδίας
Το ΔΝΤ και οι υποστηρικτές του πραγματικά ανησυχούν γιατί χάνουν τη δύναμή τους που είναι να χρησιμοποιούν τα χρήματα για να αναγκάσουν άλλες χώρες να υιοθετήσουν τις πολιτικές τους.....
Τα στελέχη του ΔΝΤ είναι υποκριτές.
 Το παράδειγμα της Ισλανδίας αυτό επιβεβαιώνει αναφέρει το Ron Paul Institute.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, η κυβέρνηση της Ισλανδίας πάγωσε λογαριασμούς σε offshore που κατείχαν ξένοι επενδυτές σε νόμισμα της χώρας, την κορώνα.
 Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι θα ξεπαγώσει τους λογαριασμούς, εάν οι κάτοχοι αυτών των λογαριασμών κατέβαλλαν ένα εθελοντικό «φόρο αναχώρησης» που φθάνει έως 58% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οι επενδυτές που επιλέγουν να μην πληρώσουν το φόρο αναχώρησης θα "διαχωρίζονται" σε ειδικά κεφάλαια που επενδύουν μόνο σε CDs που εκδίδονται από την κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας.
Αυτά τα CDs που αναμένεται να παρέχουν μόνο ένα ποσοστό απόδοσης το πολύ 0,5% τον χρόνο.
Έτσι, οι επενδυτές σε υπεράκτιους λογαριασμούς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του φόρου αναχώρησης ή έμμεσης κατάσχεσης  μέσω του φόρου του πληθωρισμού.
Το πάγωμα των υπεράκτιων λογαριασμών της Ισλανδίας  σε κορώνες ήταν μέρος ενός προγράμματος «σταθεροποίησης και ανάκαμψης» που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο προέβλεπε επίσης χορήγηση δανείου στην Ισλανδία 1 δισεκ. δολαρίων.
 Έτσι, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι όχι μόνο βοήθησαν το ΔΝΤ να διασώσει την κυβέρνηση της Ισλανδίας, αλλά βοήθησαν το ΔΝΤ πώς να βάλει χέρι στα λεφτά των offshore!
Ο ρόλος του ΔΝΤ στην κατάσχεση της περιουσίας των ξένων επενδυτών στην Ισλανδία δείχνει την υποκρισία των υπαλλήλων του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ εξέφρασε πρόσφατα ανησυχίες στην αυξανόμενη υποστήριξη στον προστατευτισμό φέροντας ως παράδειγμα το Brexit.
Ωστόσο, το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιβλαβής μορφή προστατευτισμού, ενώ το Brexit ήταν περισσότερα απόρριψη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ΔΝΤ και οι υποστηρικτές του πραγματικά ανησυχούν γιατί χάνουν τη δύναμή τους που είναι να χρησιμοποιούν τα χρήματα για να αναγκάσουν άλλες χώρες να υιοθετήσουν τις πολιτικές τους.....
Η Ισλανδία δεν είναι η μόνη κυβέρνηση που δημιούργησε φόρο αναχώρησης για να αυξήσει τα έσοδα.
Μόλις το 2015, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα, το Κογκρέσο έδωσε την δυνατότητα στις αρχές να ανακαλέσουν το διαβατήριο οποιουδήποτε αμερικανού που κατηγορείται για χρέη πάνω από 50 χιλ. δολάρια.
Καθώς ολοένα και περισσότερο το Κογκρέσο αναζητά νέους τρόπους για να αποσπάσει χρήματα από τον αμερικανικό λαό για να χρηματοδοτήσει το κράτος, όλο και περισσότεροι πολίτες θα χάνουν τις ελευθερίες τους.
Αυτοί που ελπίζουν ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε πραγματικές αλλαγές είναι βέβαιο ότι θα απογοητευτούν.
Αντί να ψάχνουμε για τους πολιτικούς που θα μας σώσουν, όσοι από εμάς που κατανοούμε τους κινδύνους της τρέχουσας πορεία πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία μεταξύ των συμπολιτών μας.
Οι πολιτικοί θα αλλάξουν φυσικά μόνο όταν μια κρίσιμη μάζα των ανθρώπων σταματήσει να πέφτει θύμα προπαγάνδας απαιτώντας ελευθερία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης