Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με Ρωσία και Ιράν με Trump και Clinton;

RBC Capital: Πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με Ρωσία και Ιράν με Trump και Clinton;
Ρωσία, Ιράν, πετρέλαιο, ισλαμικό κράτος βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάλυσης της RBC Capital
Πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία και το Ιράν με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα;
Εάν νικήσει ο Trump ή η Clinton πως θα επηρεαστούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία και το Ιράν;
Σε ειδική ανάλυση της RBC Capital τονίζονται τα εξής
«Με λιγότερες από 20 μέρες να έχουν απομείνει μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά πως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να επηρεάσει την γεωπολιτική και την ενέργεια;
Καθ 'όλη την προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος ρεπουμπλικάνος Donald Trump έχει υποστηρίξει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ η Δημοκρατική υποψήφιος Hillary Clinton έχει τονίσει ότι θα λάβει μια πιο σκληρή στάση.
Ως εκ τούτου, «... μια νίκη Trump θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των αμερικανικών κυρώσεων που απαγορεύουν τις επενδύσεις και τη μεταφορά τεχνολογίας με στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ρωσίας για εξόρυξη πετρελαίου στην αρκτική» υποστήριξε η Helima Croft, η της RBC Capital Markets.
«Ωστόσο, περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει η  περίπτωση νίκης της Clinton, ειδικά υπό το φως της φερόμενης συμμετοχής της Ρωσίας στο χακάρισμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Clinton και των βομβαρδισμών στο Χαλέπι»

Τι θα συμβεί με το Ιράν;

Η Clinton υποστηρίζει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, όπως σημαίνει ότι οι παρελθούσες κυρώσεις σταδιακά θα αμβλύνονται.
Από την άλλη πλευρά, ο Trump έχει χαρακτηρίσει την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν "μία από τις χειρότερες διαπραγματεύσεις που έγιναν ποτέ."
Ως εκ τούτου, η  RBC Capital Markets υποστηρίζει ότι «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να περιοριστεί ο ενθουσιασμός των ξένων εταιρειών που επιθυμούν να επενδύσουν στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

Screen Shot 2016 10 20 at 12.21.54 PM

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης