Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ: Το πετρέλαιο υποχωρεί λόγω της πρόθεσης του Ιράκ να μην συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ

ANZ: Το πετρέλαιο υποχωρεί λόγω της πρόθεσης του Ιράκ να μην συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με το Reuters, η επίτευξη συμφωνίας για μείωση της παραγωγής φαίνεται δύσκολη
Πτωτικά κινείται σήμερα (24/10/2016) το πετρέλαιο στον απόηχο των δηλώσεων από το Ιράν ότι θέλει να εξαιρεθεί από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Σύμφωνα με το Reuters, ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει τη μείωση της παραγωγής στα 32,50 εκατ., ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολο εάν το Ιράκ -η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός του γκρουπ μετά τη Σαουδική Αραβία- δεν συμμετέχει.
«Οι δηλώσεις από το Ιράκ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι μπορεί να μην συμμετέχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής θα μπορούσε να πιέσει τις τιμές του πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση» αναφέρει η ANZ Bank.
Την ίδια στιγμή, η αγορά πιέζεται κι από το γεγονός ότι οι αμερικανικές εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 11 αυτή την εβδομάδα, η πρώτη διψήφια αύξηση από τον Αύγουστο.
Από την πλευρά της ζήτησης, οι εισαγωγές αργού στην Ιαπωνία υποχώρησαν κατά 4,6% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015.
Παρά τις αμφιβολίες για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή και την αδύναμη κατανάλωση που παρατηρείται στον μεγαλύτερο εισαγωγές του κόσμου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές πετρελαίου, που έχουν χαρακτηριστεί από υπερπροσφορά κατά τα τελευταία δυο χρόνια, θα μπορούσαν να πετύχουν μια εξισορρόπηση από την άποψη της παραγωγής και της κατανάλωσης.
«Τα στατιστικά του ισοζυγίου δείχνουν ότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά.
Περιμένουμε ότι η αγορά κινείται πιο γρήγορα προς την εξισορρόπηση από ό,τι αναφέρεται γενικά» αναφέρεται σε note της Barclays την Κυριακή (23/10/2016).
«Η αγορά σημείωσε ένα μικρό έλλειμμα στο τρίτο τρίμηνο, που θα διατηρηθεί και το τέταρτο τρίμηνο.
Στη συνέχεια το έλλειμμα θα εξαπλωθεί το 2017» αναφέρεται στο ίδιο note.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης