Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Η πολιτική της οργής και του εθνικισμού πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση

tags :
Barclays: Η πολιτική της οργής και του εθνικισμού πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση
Η παγκοσμιοποίηση ως διεθνής τάση επιβραδύνεται
Η πολιτική της οργής και του εθνικισμού επιβραδύνει την διεθνή οικονομία και αποτελεί πλήγμα στην παγκοσμιοποίηση αναφέρει η Barclays σε ανάλυση της.
Το Brexit, ο αυξανόμενος λαϊκισμός σε όλη την Ευρώπη, η άνοδος του Donald Trump στην Αμερική και η αντίδραση κατά της εισοδηματικής ανισότητας παντού θα επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη και οικονομία....
Η παγκοσμιοποίηση στήριξε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες επεκτάθηκαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, χάρη στις απρόσκοπτες διασυνοριακές ροές.
Όχι πια:
Το εμπόριο έχει μειωθεί, ενώ η «πολιτική της οργής» έχει ριζώσει στις προηγμένες οικονομίες.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η παγκόσμια κοινωνία και οικονομία εισέρχεται σε φάση προστατευτισμού όπου θα κυριαρχήσουν οι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών, της εργασίας και του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με τη μειωμένη στήριξη υπερεθνικών οργάνων, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές και σε πολιτικό επίπεδο.
Η κατάρρευση των κεντρώων κομμάτων κομμάτων θα έχει επίδραση.
Η Barclays δεν είναι η πρώτη τράπεζα που σκιαγραφεί αυτή την κατάσταση.
Η Bank of America Merrill Lynch έχει προειδοποιήσει ότι τα τελευταία "γεγονότα δείχνουν ότι τα έθνη γίνονται όλο και λιγότερο πρόθυμα να συνεργαστούν και περισσότερο πρόθυμα να αμφισβητήσουν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης