Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Δεν αναμένεται πλέον μείωση των επιτοκίων της BoE το 2017

Danske Bank: Δεν αναμένεται πλέον μείωση των επιτοκίων της BoE το 2017
«Η στροφή της BoE σε μια πιο ουδέτερη ρητορική, σε συνδυασμό με τα ανθεκτικά μακροοικονομικά μεγέθη συνηγορούν στο ότι δεν αναμένουμε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας», σημειώνει η Danske Bank
Μετά τη σημερινή (3/11) ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE), η δανέζικη τράπεζα Danske Bank δεν αναμένει πλέον μείωση των επιτοκίων της στερλίνας εντός του 2017.
Αναλυτικότερα, η Danske Bank επισημαίνει πως η BoE διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, όπως άλλωστε αναμενόταν.
Πιο συγκεκριμένα, η BoE διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο σε 0,25%, αλλά και το ύψος των αγορών κρατικών και εταιρικών ομολόγων, σε 435 δισ. στερλίνες και 10 δισ. στερλίνες αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη Danske Bank, αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η BoE είναι ικανοποιημένη από τα έως τώρα αποτελέσματα των δράσεών της στην οικονομία και τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον στόχο του 2%.
Μάλιστα, η BoE αναμένει πλέον ταχύτερη ανάπτυξη του βραχυπρόθεσμου ΑΕΠ, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη έχουν αποδειχτεί - τουλάχιστον έως τώρα - ανθεκτικά.
Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό, λόγω της περαιτέρω υποτίμησης της στερλίνας.
«Η στροφή της BoE σε μια πιο ουδέτερη ρητορική, σε συνδυασμό με τα ανθεκτικά μακροοικονομικά μεγέθη συνηγορούν στο ότι δεν αναμένουμε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας», σημειώνει η Danske Bank, υπενθυμίζοντας ότι προηγουμένως ανέμενε μείωση των επιτοκίων της στερλίνας τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, επισημαίνει: «Ενώ πιστεύουμε ότι είναι απίθανο η Τράπεζα της Αγγλίας να προχωρήσει σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της, σε μια εποχή αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, εκτιμούμε ότι πρέπει να δούμε βραδύτερη ανάπτυξη ή/και αύξηση της ανεργίας, προτού η χαλάρωση γίνεται εκ νέου πιθανή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης