Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Η 11η Ιουλίου είναι η ημέρα του 2016 που θα θυμούνται οι επενδυτές – Ιδού το γιατί

BofA: Η 11η Ιουλίου είναι η ημέρα του 2016 που θα θυμούνται οι επενδυτές – Ιδού το γιατί
Σε ό,τι φορά τις αμερικανικές αγορές, ο κ. Hartnett «βλέπει» τον S&P 500 να φτάνει στις 2.300 μονάδες το τέλος του 2017
Μέσα σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από πολιτικά και οικονομικά γεγονότα μεγίστης σημασίας, σίγουρα υπάρχουν πολλές ημέρες που θα μείνουν αξέχαστες στους επενδυτές.
Ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch, Michael Hartnett, διαλέγει λοιπόν την, κατά την άποψή του, πιο σημαντική…
Παραδόξως, δεν είναι ούτε η 23η Ιουνίου (βρετανικό δημοψήφισμα), ούτε η 8η Νοεμβρίου (αμερικανικές εκλογές)…
«Οι επενδυτές θα θυμούνται την 11η Ιουλίου.
Είναι η ημέρα που όλα αντιστράφηκαν», σχολιάζει, εξηγώντας πως εκείνη τη μέρα τα μακροπρόθεσμα ομόλογα άλλαξαν πορεία, επειδή επικράτησε η εντύπωση πως οι κεντρικές τράπεζες θα αντικαταστήσουν την νομισματική τους πολιτική με μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, τα οποία θα έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση της παγκόσμιας οικονομίας κόσμου μέσα από υπέρογκες δαπάνες.
«Για τους επενδυτές, αυτό σήμαινε το τέλος της bull αγοράς ομόλογων.
Από τότε, οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται διαρκώς.
Αυτό είναι σίγουρα το σημαντικότερο γεγονός του 2016», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής, εκτιμώντας πως η «βίαια στροφή» στις αποδόσεις των ομολόγων θα έχει σοβαρές συνέπειες μελλοντικά.
Σε ό,τι φορά τις αμερικανικές αγορές, ο κ. Hartnett, παρουσιάζοντας και τη σχετική έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, «βλέπει» τον S&P 500 να φτάνει στις 2.300 (+4%) μονάδες το τέλος του 2017, μία πρόβλεψη ωστόσο που είναι πιο bearish σε σχέση με τις αντίστοιχες άλλων οικονομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης