Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Ιταλίας - Επιβεβαιώνεται σε «Baa2» η αξιολόγηση

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Ιταλίας - Επιβεβαιώνεται σε «Baa2» η αξιολόγηση
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται για την απόφασή του την «αργή» πρόοδο σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική μεταρρύθμιση στην Ιταλία
Σε «αρνητικό» από «σταθερό» υποβάθμισε το outlook (προοπτικές για το επόμενο 12μηνο) της Ιταλίας η Moody's, στον απόηχοι του δημοψηφίσματος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.
Ωστόσο, δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή της αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας σε «Baa2» τη βαθμολογία για τα μακροπρόθεσμα ομόλογα χωρίς εξασφαλίσεις και σε «P-2» το βραχυπρόθεσμο.
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται για την απόφασή του την «αργή» πρόοδο σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική μεταρρύθμιση στην Ιταλία, με τις προοπτικές να είναι δυσμενέστερες μετά το δημοψήφισμα.
Επίσης, κάνει λόγο για κίνδυνο να μην μειωθεί το ιταλικό χρέος με την επιθυμητό ρυθμό, λόγω της πρόσφατη δημοσιονομικής ολίσθησης και των υποτονικών προοπτικών για ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.
Η Moody's επιβεβαίωσε επίσης το ανώτατο όριο αξιολόγησης (ceiling) για τα ομόλογα σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «Aa2», ενώ για τα βραχυπρόθεσμα η αντίστοιχη βαθμολογία επιβεβαιώθηκε σε «P-1».
Ο οίκος προβλέπει επίσης δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 2,4% του ΑΕΠ για τη χώρα το 2016 (στο 1,8% ο στόχος), ενώ κάνει αναφορά και στο δημόσιο χρέος, υπολογίζοντας το λίγο πάνω 133% του ΑΕΠ το τέλος του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης