Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υπό πίεση η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών έως το 2020 - Buy σε Alpha

tags :
Goldman Sachs: Υπό πίεση η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών έως το 2020 - Buy σε Alpha
Σύσταση neutral (ουδετερότητα) για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς
Υπό πίεση θα παραμείνει η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την εκτίμηση της Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ετήσιο ρυθμό αύξησης 2-3% την τετραετία 2017-2020.
Η βελτίωση θα επιτευχθεί κυρίως με την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης, καθώς και για την εξομάλυνση του κόστους κινδύνων και τον έλεγχο του κόστους.
Στην τελευταία ανάλυσή της για τις ελληνικές τράπεζες, υπό τον τίτλο "Greece Local Picture: Reassuring rather than surprising quarter; NPE plans announced" (Επιβεβαίωση περισσότερο από έκπληξη από τα αποτελέσματα τριμήνου: Ανακοινώθηκαν τα σχέδια μείωσης των NPE), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs διατηρεί μόνο στην Alpha Bank τη σύσταση buy (αγορά), ενώ για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση neutral (ουδετερότητα).
Σταθερές παραμένουν και οι τιμές στόχοι, στα 2,20 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,25 ευρώ για την Εθνική, στα 0,70 ευρώ για τη Eurobank και στα 0,20 ευρώ για την Πειραιώς.



Ενώ τα αποτελέσματα το 3ο τρίμηνο προσέφεραν σχετικά λίγες εκπλήξεις, η συνολική εικόνα παραμένει καθησυχαστική.
Τα έσοδα συνεχίζουν να επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης (φθίνοντα spreads καταθέσεων προθεσμίας, ELA, Πυλώνας 2), τα οποία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη συνεχιζόμενη απομόχλευση.
Σε ότι αφορά τις τάσεις του ισολογισμού, οι εγχώριες καταθέσεις αυξήθηκαν για όλες τις τράπεζες στο 3ο τρίμηνο, η οποία είναι εξίσου σημαντική για τη χρηματοδότηση.
Όσον αφορά την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων, όλες οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν εγκεκριμένους στόχους από τον SSM για τη μείωση NPE αυτό το τρίμηνο (~ 40% κατά μέσο όρο), ενώ ο σχηματισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων παρέμεινε μικτός για όλες τις τράπεζες.
Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες συνδέονται με την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων, την πρόοδο στην λειτουργική αναδιάρθρωση, την απομόχλευση και τους όρους χρηματοδότησης.

Εκτιμήσεις για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών



Η πορεία των NPL και NPE



Βελτιώνεται η εισροή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης