Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackrock: Οι πολιτικοί κίνδυνοι δεν έχουν προεξοφληθεί πλήρως - Στο επίκεντρο οι γαλλικές εκλογές

Blackrock: Οι πολιτικοί κίνδυνοι δεν έχουν προεξοφληθεί πλήρως - Στο επίκεντρο οι γαλλικές εκλογές
Αναλυτής της Blackrock υποστηρίζει ότι οι γαλλικές εκλογές θα αποτελέσουν «οδηγό» για την κατεύθυνση της ευρωζώνης
Αν και η Ευρώπη, ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και της έλλειψης σταθερής κυβέρνησης στην Ιταλία, κατακλύζεται από πολιτικό κίνδυνο, οι περιφερειακές αγορές δεν έχουν προεξοφλήσει τέτοιο ενδεχόμενο.
«Δεν πιστεύω ότι ο πολιτικός κίνδυνος έχει προεξοφληθεί πραγματικά στις περιφερειακές αγορές» δήλωσε στο CNBC ο Scott Thiel της Blackrock.
«Είναι σαφές ότι το όφελος από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα είναι μεγαλύτερο για τα ομόλογα με τις υψηλότερες αποδόσεις, όπως στην Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ.
Αλλά όταν κοιτάς σε όλες τις αποδόσεις που προσφέρονται με φόντο τον πολιτικό κίνδυνο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για μια πιο ενεργή διαδικασία στην Ευρώπη» τόνισε ο ίδιος.
Τα πολιτικά κόμματα στην Ιταλία πραγματοποιούν διαβουλεύσεις για να ξεπεραστεί η αστάθεια στον απόηχο της παραίτησης του πρωθυπουργού.
Την ίδια στιγμή, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία ετοιμάζονται για τις εκλογές του επόμενου έτους, ενώ τα λαϊκιστικά κόμματα καταγράφουν άνοδο.
Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι γαλλικές εκλογές, καθώς είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και σε σχέση με τη Γερμανία, ο κίνδυνος του λαϊκισμού είναι υψηλότερου.
«Για μένα, οι γαλλικές εκλογές είναι προφανώς οι πιο σημαντικές», είπε ο Thiel προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις στη Γαλλία θα είναι «ένας βασικός οδηγός για την κατεύθυνση και τις σκέψεις σχετικά με την ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης