Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» η αξιολόγηση για τη Βρετανία - Αρνητικό το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» η αξιολόγηση για τη Βρετανία - Αρνητικό το outlook
Το ανώτατο όριο αξιολόγησης της χώρας παρέμεινε στο «ΑΑΑ»
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε τοπικό και ξένο νόμισμα) του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε η Fitch, χωρίς να μεταβάλει ταυτόχρονα το αρνητικό outlook (προοπτικές).
Το ανώτατο όριο (ceiling) αξιολόγησης της χώρας παρέμεινε στο «ΑΑΑ», ενώ την ίδια στιγμή τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα επιβεβαιώθηκαν σε «F1+».
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει στη σχετική του έκθεση πως το υψηλό δημόσιο χρέος αντισταθμίζεται από το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, την ίδια στιγμή που οι δείκτες «ανθρώπινης ανάπτυξης» ενισχύονται συνεχώς.
Σε ό,τι αφορά το επικείμενο Brexit, αναφέρει πως βυθίζει τη Μεγάλη Βρετανία σε μια περίοδο αυξημένης πολιτικής, θεσμικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Ωστόσο, η Fitch αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα των πιθανών αποτελεσμάτων όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. σχετικά με το Brexit και τις μελλοντικές θεσμικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του μπλοκ.
Ο οίκος αναμένει οι επενδύσεις στον εγχώριο ιδιωτικό τομέα να μειωθούν το 2017, την ίδια στιγμή που η ιδιωτική κατανάλωση θα αυξηθεί με επιβραδυμένο ρυθμό.
Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, εκτιμά πως θα φτάσει το 2% το τρέχον έτος, για να επιβραδύνει στο 1,2% και το 1% το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.
Για τον πληθωρισμό αναμένει αύξηση από το 0,7% το 2016 στο 2,2% το επόμενο έτος.
Τέλος, προβλέπει πως το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί σταδιακά στο 3,5% το 2018, από 4,9% που ήταν για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης