Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Μπορεί ο ισχυρός άνδρας της Exxon να υπερασπιστεί το δημόσιο αμερικανικό συμφέρον;

tags :
Reuters: Μπορεί ο ισχυρός άνδρας της Exxon να υπερασπιστεί το δημόσιο αμερικανικό συμφέρον;
Ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έχει ανοικτό το φάκελο καταγγελιών κατά της Exxon για παραπλάνηση των επενδυτών της 
Σημαντικά ερωτηματικά εγείρει η απόφαση του Donald Trump να επιλέξεις για υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του τον ισχυρό άνδρα της Exxon, Rex Tillerson.
Το Reuters σε δημοσίευμά του διερωτάται «εάν ένας πετρελαιάς που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ενίσχυση των συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών μπορεί να υπερασπιστεί το ίδιο καλά και το δημόσιο συμφέρον».
Ο 64χρονος Tillerson, ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στην Exxon το 1975 και από τότε υπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας από πόστα στην Υεμένη, την Ταϊλάνδη ακόμη και τη Ρωσία.
Μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί και θα συνταξιοδοτηθεί το 2017 κάτι που όπως φαίνεται θα αντικαταστήσει με το ισχυρό αυτό δημόσιο αξίωμα.
Όμως ανάμεσα σε Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές η επιλογή του φάνηκε υπερβολικά ανάρμοστη όχι μόνο για τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με το Ρώσο πρόεδρο Putin αλλά και για το εάν θα μπορέσει να διαχειριστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ προς όφελός τους.
Ένα σημαντικό μέρος αυτών των συμφερόντων αφορά το πρωτόκολλο για την κλιματική αλλαγή που υπέγραψε ο Barack Obama στο Παρίσι.
Μια συμφωνία για τη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα που χαιρέτησε η Exxon εν μέσω ωστόσο δικαστικών περιπετειών.
Ο Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έχει ανοικτό ακόμη το φάκελο καταγγελιών προς την εταιρεία για παραπλάνηση των επενδυτών της, των ρυθμιστικών αρχών αλλά και των πολιτών για το ποσοστό συμμετοχής της στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
 Το ερώτημα είναι εάν ο Tillerson θα καταφέρει μεταξύ άλλων να παραμείνει αμέτοχος σε αυτή την υπόθεση ή αν θα προσπαθήσει να βοηθήσει την εταιρεία στην οποία αφιέρωσε όλη του την καριέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης