Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 5,5% η αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ το 2017 – Ανησυχία για την υποτίμηση του γουάν

Goldman Sachs: Στο 5,5% η αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ το 2017 – Ανησυχία για την υποτίμηση του γουάν
«Οι αρνητικές μας προβλέψεις για το γουάν δείχνουν πως θα επηρεαστεί το αμερικανικό δολάριο αλλά και ο S&P 500». 
Επιβράδυνση της ανάπτυξης για τη δεύτερη μεγαλύτερο οικονομία του κόσμου αναμένει για το 2017 η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως η αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ θα ανέλθει στο 5,5%, από 6,5% - 7% το τρέχον έτος.
Ωστόσο, στη σχετική της έκθεση, η αμερικανική τράπεζα εκφράζει τις ανησυχίες της για τους τρόπους με τους οποίους η Κίνα επιτυγχάνει την εν λόγω οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η Goldman προειδοποιεί για την παρατεταμένη πιστωτική επέκταση που ακολουθεί η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αλλά, κυρίως, για την εκούσια σταδιακή υποτίμηση του γουάν (σσ για τόνωση των εξαγωγών) έναντι του δολαρίου.
Όπως αναφέρεται, οι παραπάνω πολιτικές, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα και μία μεγάλου μεγέθους εκροή κεφαλαίων και μία ευρεία ρευστοποίηση στα αμερικανικά ομόλογα που διακρατά η χώρα, θα κοστίσουν στην Κίνα μεσοπρόθεσμα, με τον αντίκτυπο όμως να είναι αρνητικός και για την παγκόσμια οικονομία.
«Οι αρνητικές μας προβλέψεις για το γουάν δείχνουν πως θα επηρεαστεί (σσ αρνητικά) το αμερικανικό δολάριο αλλά και ο S&P 500».
Ως αποτέλεσμα, η Goldman Sachs αναμένει μία σύσφιξη της δημοσιονομικής πολιτικής στην Κίνα τους πρώτους μήνες του 2017, έστω και μικρής έντασης.
Οι μη ενθαρρυντικές προβλέψεις της τράπεζας για το κινεζικό νόμισμα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης