Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Αμετάβλητη η αξιολόγηση CCC+ της Εθνικής Τράπεζας - Καμία επίπτωση από την πώληση της UBB

Standard and Poor's: Αμετάβλητη η αξιολόγηση CCC+ της Εθνικής Τράπεζας - Καμία επίπτωση από την πώληση της UBB
Σύμφωνα με τον S&P η αξιολόγηση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από την οριστική συμφωνία για πώληση του 99,91% της UBB στη KBC
Αμετάβλητη στο CCC+ διατηρεί την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής Τράπεζας ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor’s, σε σημερινή (3/1) έκθεσή της, με αφορμή την πώληση της UBB, θυγατρικής της ΕΤΕ στη Βουλγαρία, στη βελγική KBC.
Σύμφωνα με τον S&P η αξιολόγηση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από την οριστική συμφωνία για πώληση του 99,91% της UBB στη KBC.
Ο οίκος εκτιμά, δε, πως η πώληση έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της τράπεζας για αναδιάρθρωση - σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν, με στόχο τη μείωση της πολυπλοκότητας.
Αντικειμενικός στόχος είναι να καταφέρει η τράπεζα να επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητες και όχι στην επέκταση των δραστηριοτήτων της.
Ως αποτέλεσμα, ο S&P τονίζει πως η ΕΤΕ θα πρέπει να ξεφορτωθεί τα διεθνή της στοιχεία ενεργητικού - που τώρα αντιστοιχούν σε λιγότερο από 10% του συνολικού του ομίλου – ως το τέλος του 2018.
Ως αποτέλεσμα, ο κεφαλαιακός δείκτης της Εθνικής θα βελτιωθεί κατά 100 μονάδες βάσης.
Ο S&P τονίζει πως αυτή η εξέλιξη δεν αλλάζει ουσιωδώς την άποψή του για την Εθνική Τράπεζα, της οποίας το προφίλ παραμένει εύθραυστο, υπό το πρίσμα του αδύναμου λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, το υψηλό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και των υποτονικών προοπτικών κερδοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης