Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch - JP Morgan: Η πολιτική απαισιοδοξία πιθανότατα θα κυριαρχήσει τις αγορές το 2017

BofA Merrill Lynch - JP Morgan: Η πολιτική απαισιοδοξία πιθανότατα θα κυριαρχήσει τις αγορές το 2017
Λόγω της νίκης του Donald Trump αλλά και εν όψει των εκλογών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, το πολιτικό ρίσκο είναι θέμα που απασχολήσει όλους τους επενδυτές
Το πολιτικό ρίσκο θα είναι ένα σημαντικό ζήτημα όσον αφορά στις επενδύσεις φέτος, καθώς αναμένονται εκλογές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα χρηματιστήρια προεξοφλούν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι είναι απαραίτητο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC υπάρχουν αρκετές πηγές πολιτικού κινδύνου που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία στους επενδυτές.
Μεταξύ αυτών είναι: οι πολιτικές που θα εφαρμόσει ο Donald Trump, οι διάφορες εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ευρωπαϊκές χώρες τη στιγμή που θα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα φαίνεται να κερδίζουν έδαφος αλλά και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Από την πλευρά του, ο Kamal Sharma της BofA Merrill Lynch Global Research, προειδοποίησε ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την Ευρώπη αλλά και για θέματα όπως το Brexit.
«Το πολιτικό premium αποτελεί ένα βασικό θέμα που κυριαρχεί σε αυτά που εξετάζουν οι επενδυτές» δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Από την άλλη πλευρά, ο Mike Bell της JP Morgan, από την άλλη πλευρά, ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη έχουν μεγαλοποιηθεί.
«Η αγορά προεξοφλεί μεγαλύτερο ρίσκο με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις από ό,τι πιθανό να ισχύσει στην πραγματικότητα» επεσήμανε και πρόσθεσε «εάν κοιτάξετε τη Γερμανία, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα πάρει τον έλεγχο οποιοδήποτε κόμμα κατά του ευρώ. Ομοίως στην Ολλανδία».
Ο Bell επεσήμανε επίσης ότι ορισμένες από τις ανησυχίες στις ΗΠΑ είναι υπερβολικές.
Ωστόσο, ο Sharma δήλωσε ότι οι αγορές ήταν νευρικές την περίοδο πριν την ορκωμοσία του Trump.
«Δεν ξέρουμε τι θα φέρει ο Trump στις 20 Ιανουαρίου.
Υπήρξε πολλή ρητορική», είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης