Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Το πρώτο μεγάλο τεστ για την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή του 2017 είναι προ των πυλών

ING: Το πρώτο μεγάλο τεστ για την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή του 2017 είναι προ των πυλών
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας εκτιμά ότι οι ολλανδικές εκλογές θα δώσουν το πρώτο στίγμα σχετικά με το πως θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης
Τον Μάρτιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Ολλανδία, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση ενός έτους που αναμένεται να χαρακτηριστεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και τη νίκη του Donald Trump, η Ολλανδία αναμένεται να δώσει το πρώτο σημάδι για το ποια μορφή θα πάρει ο λαϊκισμός το 2017.
Οι ολλανδικές εκλογές «είναι το πρελούδιο για το κυρίαρχο θέμα του 2017 για τη ζώνη του ευρώ: την πολιτική» δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας, Carsten Brzeski.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ολλανδικές εκλογές -αν και είναι υποτιμημένες σε σχέση με τις γαλλικές και τις γερμανικές- θα αντιμετωπιστούν ως ένα τεστ για το αν τα λαϊκιστικά κόμματα μπορούν να κυβερνήσουν σε μια χώρα του πυρήνα της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το CNBC, το πολιτικό ημερολόγιο του 2017 είναι full.
Στις 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι γενικές εκλογές στην Ολλανδία, το Μάιο η Γαλλία επιλέγει τον επόμενο πρόεδρο της και μετά το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν οι γερμανικές εκλογές.
Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο ακανθώδη ζητήματα: το Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και η ελληνική κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές αναρωτιούνται πόσο καλά θα πάνε στις εκλογές τα λαϊκιστικά κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης