Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δύσκολο το 2017 για την αμερικανική αγορά ομολόγων, λόγω… υπερβολικής αισιοδοξίας

Moody's: Δύσκολο το 2017 για την αμερικανική αγορά ομολόγων, λόγω… υπερβολικής αισιοδοξίας
Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ήταν πολύ δύσκολο για τις πιστωτικές αγορές, με τα spreads στα ομόλογα υψηλής απόδοσης να μειώνονται σε ιστορικά πολλών ετών
Η αγορά ομολόγων, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποφέρει από τις αυξημένες προσδοκίες (λόγω και των πολιτικών της κυβέρνησης του Donald Trump...) που επικρατούν για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, σχολιάζει σε σχετική της έκθεση η Moody's.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ήταν πολύ δύσκολο για τις πιστωτικές αγορές, με τα spreads στα ομόλογα υψηλής απόδοσης να μειώνονται σε ιστορικά πολλών ετών, την ίδια στιγμή που οι μετοχές πραγματοποιούσαν αλματώδη άνοδο.
Όπως διαπιστώνει η Moody's (παρακάτω πίνακας), τα ομόλογα με υψηλή βαθμολογία από τον οίκο αξιολόγησης υπέστησαν μεγάλες απώλειες το δ' 3μηνο 2016, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και διψήφιου ποσοστού.
Το βραχυπρόθεσμο χρέος εμφάνισε μικρότερες απώλειες για το ίδιο χρονικό διάστημα.
«Συμπεριλαμβανομένου ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μία πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων, το 2017 θα είναι μία πού δύσκολη χρονιά για την αγορά βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χρέους», συμπεραίνει ο οίκος.
Παρατίθενται τα σχετικά διαγράμματα της έκθεσης:








www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης