Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Neue Ruhr Zeitung: Σοβαρές οι παραλείψεις των γερμανικών αρχών στην υπόθεση του μακελάρη του Βερολίνου

Neue Ruhr Zeitung: Σοβαρές οι παραλείψεις των γερμανικών αρχών στην υπόθεση του μακελάρη του Βερολίνου
Η αστυνομία είχε ανοίξει για τον Amri από το 2015 φάκελο ελέγχου για ισλαμιστικές ενέργειες
Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας γνώριζαν από τον Δεκέμβριο του 2015 ότι ο ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου Anis Amri αναζητούσε ή διατηρούσε ήδη επαφή με το Ισλαμικό Κράτος.
Σχετική καταγγελία έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Neue Ruhr Zeitung, στο Τμήμα Αλλοδαπών της πόλης Έμεριχ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία από συγκατοίκους του Amri σε προσφυγικό κατάλυμα.
Η καταγγελία διαβιβάστηκε κατόπιν στην αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για ποινικά αδικήματα με πολιτικό κίνητρο.
Αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε τις τοπικές αρχές ότι ο Amri βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας.
Όπως προέκυψε προχθές από ειδική σύσκεψη της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ήδη τον Οκτώβριο του 2015 συγκάτοικος του Amri είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους του καταλύματος ότι ο φερόμενος τρομοκράτης είχε στο κινητό του φωτογραφίες με ένοπλους μαυροφόρους.
Η αστυνομία είχε ανοίξει τότε για τον Anis Amri «φάκελο ελέγχου για ισλαμιστικές ενέργειες».
Τον δε Μάρτιο του 2016 οι αρχές ασφαλείας πληροφορήθηκαν ότι ο Amri θα συναντούσε στο Βερολίνο έναν άγνωστο υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους επειδή σκόπευε να «σκοτώσει στο όνομα του Αλλάχ».
Παρά τις πληροφορίες και τις ενδείξεις που διέθεταν οι αρχές, ο Anis Amri κινούνταν όλο το διάστημα μέχρι την επίθεση στο Βερολίνο ανενόχλητα τόσο εντός της Γερμανίας όσο και στο εξωτερικό.

Στην Ελβετία το καταφύγιο του 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, διέμενε μάλιστα για αρκετό διάστημα στην Ελβετία και πιθανώς να την επισκέφτηκε επανειλημμένα.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του και τα οποία παραδόθηκαν στις ελβετικές αστυνομικές αρχές.
Η ελβετική αστυνομία εξετάζει τώρα αν ο Τυνήσιος προμηθεύτηκε στην Ελβετία το όπλο με το οποίο σκότωσε τον πολωνό οδηγό του φορτηγού, το οποίο χρησιμοποίησε για να διαπράξει την επίθεσή του.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ZDF, σε αρκετές ελβετικές πόλεις υπάρχουν ενεργά ισλαμιστικά δίκτυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης