Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Διχασμένη η γερμανική κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας

Bild: Διχασμένη η γερμανική κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας
Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες αλληλοκατηγορούνται για έλλειψη συνεργασίας στο θέμα της ασφάλειας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Έντονη είναι πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ γερμανών χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την Bild, o υπουργός Εσωτερικών Thomas de Meziere κατηγορεί τους Σοσιαλδημοκράτες για έλλειψη συνεργασίας στο θέμα της ασφάλειας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Στην κυριακάτικη Bild εκφράζει την αμφιβολία του «αν όλοι στο SPD είναι διατεθειμένοι, να στηρίξουν σκληρά μέτρα» - ειδικά σε ό,τι αφορά την απέλαση αλλοδαπών.
Ο De Meziere υπενθυμίζει, ότι σχετικό νομοσχέδιο το έχει καταθέσει εδώ και μήνες.
Η κριτική του χριστιανοδημοκράτη στρέφεται έμμεσα ενάντια στον πρόεδρο των σοσιαλδημοκρατών και αντικαγκελάριο, Sigmar Gabriel.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Spiegel ο Gabriel έχει καταλογίσει στον υπουργό Εσωτερικών ότι η πολιτική που ασκεί δεν έχει παρά μόνο «συμβολικό» χαρακτήρα.
Σημείο αναφοράς της κριτικής του Gabriel είναι οι πρόσφατες προτάσεις του De Meziere για μεταφορά αρμοδιοτήτων, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, από τα κρατίδια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο μια τέτοια μεταφορά αρμοδιοτήτων θα ανάγκαζε τις αρχές και υπηρεσίες να ασχολούνται για χρόνια με προβλήματα αναδιοργάνωσης.
Στην ενδοκυβερνητική διένεξη παρεμβαίνει σήμερα και ο πρόεδρος της Κ.O. των σοσιαλδημοκρατών, Thomas Opperman.
Σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Welt καλεί τον υπουργό Εσωτερικών μεταξύ άλλων να εφαρμόζει πιο αποφασιστικά την ισχύουσα νομοθεσία – για παράδειγμα τους κανονισμούς για την άμεση απέλαση αλλοδαπών που θεωρούνται ύποπτοι για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.
Σε περίπτωση που αυτό δεν σταθεί δυνατό, τότε θα πρέπει να κρατούνται, δηλώνει ο Opperman.
Τις προτάσεις του γερμανού υπουργού Εσωτερικών για περισσότερες εξουσίες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, στηρίζει ανοιχτά ο πρόεδρος της υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Hans Jeorg Maasen.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας τόνισε ότι η «ενίσχυση των ομοσπονδιακών αρχών σημαίνει περισσότερη ασφάλεια».
Είναι σίγουρο μοναδικό φαινόμενο, υπογράμμισε ο Maasen, μια χώρα όπως η Γερμανία να διαθέτει 18 ανεξάρτητες μυστικές υπηρεσίες για το εσωτερικό, 16 σε κάθε κρατίδιο και δύο σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης