Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Οι τράπεζες ξεφορτώνονται εταιρικά ομόλογα υπό το φόβο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων το 2017

FT: Οι τράπεζες ξεφορτώνονται εταιρικά ομόλογα υπό το φόβο περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων το 2017
Τις 2-3 πρώτες ημέρες του 2017 καταγράφονται επίπεδα ρεκόρ στη διαπραγμάτευση των εταιρικών ομολόγων
Οι τράπεζες έχουν πλημμυρίσει την αγορά με χρέη από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ τις πωλήσεις ομολόγων, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να κλειδώσουν το κόστος δανεισμού πριν από την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times οι πωλήσεις ομολόγων γίνονται την ίδια ώρα που οι επενδυτές έχουν εκδηλώσει την όρεξή τους για περισσότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2016, περίοδος κατά την οποία η πλειοψηφία των αμερικανικών τραπεζών αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση της κερδοφορίας της.
Οι τράπεζες φέρονται να έχουν πουλήσει τα 42 από τα 73 δισ δολάρια εταιρικού χρέους που διαθέτουν μέχρι στιγμής συμπεριλαμβανομένων των 5.25 δις δολαρίων της Citigroup, 5 δισ δολαρίων της Barclays και 4 δισ δολαρίων από την Credit Suisse, σύμφωνα με την Dealogic.
Η έκδοση ομολόγων έχει ενισχύσει τη συνολική δραστηριότητα κατά την έναρξη του νέου έτους με τις 2-3 πρώτες ημέρες του 21017 να καταγράφονται επίπεδα ρεκόρ στη διαπραγμάτευση των εταιρικών ομολόγων.
Η άνοδος του όγκου των συναλλαγών αντανακλά μια ευρεία εξισορρόπηση της αγοράς μετά την εκλογή του Donald Trump τον Νοέμβριο και την κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων από την άνοδο των Fed το Δεκέμβριο, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν μεγαλύτερη και ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη, χαλαρότερο ρυθμιστικό καθεστώς και υψηλότερο πληθωρισμό.

Κερδισμένες οι Bank of America και Goldman Sachs
 

Οι προσδοκίες αυτές έχουν ευνοήσει τις τραπεζικές μετοχές ορισμένων τραπεζών όπως της Bank of America και της Goldman Sachs που είδαν τις μετοχές να αυξάνουν κατά 30% ενώ της Morgan Stanley και της JPMorgan η αύξηση έφτασε το 20% το διάστημα μετά τις αμερικανικές εκλογές έως και σήμερα.
Ο υψηλός όγκος συναλλαγών ομολόγων ενίσχυσε τις επιχειρήσεις σταθερού εισοδήματος σε όλη την Wall Street, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια αναμένεται να ενισχύσουν τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών από τα δάνεια προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.
«Οι προσδοκίες γύρω από τις δημοσιονομικές δαπανών και τη ζήτηση δανείων, τη μείωση των φόρων και τη διεύρυνση του περιθωρίου για ρυθμίσεις έχουν συμβάλει καθοριστικά στην καλυτέρευση της εικόνας του τραπεζικού χώρου» υποστηρίζει ο John Moran, τραπεζικός αναλυτής της Macquarie.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης