Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NorthmanTrader (χρηματιστηριακή): Η bull αγορά φτάνει στο τέλος της - Τα 2 γραφήματα που το αποδεικνύουν

tags :
NorthmanTrader (χρηματιστηριακή): Η bull αγορά φτάνει στο τέλος της - Τα 2 γραφήματα που το αποδεικνύουν
Ο S&P 500 σύντομα θα αρχίσει να κινείται πτωτικά 
Τη στιγμή που οι επενδυτές περιμένουν τον Dow Jones να φτάσει στις 20.000 μονάδες, ο Sven Henrick της χρηματιστηριακής εταιρείας NorthmanTrader εκτιμά ότι το τρέχον ράλι της αγοράς φτάνει στο τέλος του και ότι το «πάρτι» που έχει στηθεί στην αγορά μετά την εκλογή του Donald Trump τελειώνει.
Όπως δήλωσε στο CNBC παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά, οι τεχνικοί δείκτες δείχνουν βραχυπρόθεσμο πόνο.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει κάθε φορά που ο S&P 500 πετυχαίνει νέα υψηλά, τελικά υποχωρεί κοντά στο μέσο όρο της 25 ημερών γραμμής, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε απώλειες της τάξης του 4% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 6% μετά τις εκλογές, ενώ πέτυχε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ την Παρασκευή (6/1/2017).
«Θα περίμενα ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μια αγοραστική ευκαιρία για τους ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να επενδύσουν σε αυτή την αγορά», δήλωσε ο Henrich, προσθέτοντας όμως ότι εάν αυτή η γραμμή σπάσει η αγορά θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερες απώλειες από ό,τι κατά τις προηγούμενες διορθώσεις».



Παράλληλα, ο Henrich πιστεύει ότι ο S&P 500 συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε ένα bearish μοτίβο που ξεκίνησε λίγο μετά το τέλος της τελευταίας ύφεσης.
Το μοτίβο σφήνα Henrich μιλά αποτελείται από δύο γραμμές τάσης: Μία που τρέχει κατά μήκος των υψηλών του S&P και μια δεύτερη που εκτείνεται κατά μήκος των χαμηλών του, που μοιάζουν να συναντιούνται κάποια στιγμή το 2017.
Είναι σε εκείνο το σημείο που ο Henrich πιστεύει ότι το ράλι θα έχει τελειώσει και μια πτωτική κίνηση θα ακολουθήσει σύντομα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης