Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το δολάριο θα φτάσει σε απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ εντός του 2017

Goldman Sachs: Το δολάριο θα φτάσει σε απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ εντός του 2017
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο
Το δολάριο αναμένεται να πετύχει απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ κατά τη διάρκεια του 2017, λόγω των αποκλίσεων στα επιτόκια, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Goldman Sachs.
«Ο βασικός οδηγός εδώ δεν είναι η αποτίμηση, αλλά οι πραγματικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των επιτοκίων.
Αν έχουμε δίκιο ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ότι αναμένει η αγορά… αυτός γενικά είναι ένας σχετικά καλός δείκτης για να προσέξουμε» επεσήμανε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs στο CNBC.
Η εκτίμηση για βασικό σενάριο της Goldman Sachs είναι ότι η Fed θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2017, είναι πιο επιθετική από ό,τι οι τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς που αναμένει δύο αυξήσεις για το 2017.
Σύμφωνα με τον Hatzius, η επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει 35% για μια αύξηση των επιτοκίων από τον Μάρτιο.
Όπως δήλωσε, η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια της τρεις φορές το 2017, σπρώχνοντας σε υψηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα ευρωπαϊκά.
Παράλληλα, ο ίδιος αναμένει ότι το 10ετές αμερικανικό ομόλογο θα ενισχυθεί κατά 3% μέχρι το τέλος του 2017.
Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο Hatzius δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της (ΕΚΤ) πριν το 2019.
Ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος δεν πιστεύει ότι η ανάκαμψη της περιοχής είναι διστακτική και λέει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι κακοί, επικεντρώνεται στην συνεχιζόμενη αδυναμία στα στοιχεία για την απασχόληση που αναμένεται να συνεχίσει να ωθεί τον πληθωρισμό κάτω από το στόχο της ΕΚΤ.
«Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος, δεν έχω πλέον μια dovish άποψη για την αμερικανική νομισματική πολιτική, αλλά θα έλεγα ότι υπάρχει ακόμα μια πολύ καλή dovish περίπτωση στην Ευρώπη» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης