Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Τα 66 γεγονότα που θα διαμορφώσουν πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ το 2017, εκλογές και Ελλάδα

tags :
Barclays: Τα 66 γεγονότα που θα διαμορφώσουν πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ το 2017, εκλογές και Ελλάδα
Το 2017 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην Ευρώπη κατά την Barclays
Μετά το χάος που επικράτησε το 2016......  το 2017 αναμένεται να είναι άλλο ένα έτος πρωτοφανούς αναταραχής στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανάλυση της Barclays.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2017 θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ με την ενεργοποίηση του άρθρο 50, θα πραγματοποιηθούν εκλογές στη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα δημοψήφισμα στην Ιταλία.
Επίσης στο επίκεντρο για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται η Ελλάδα καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και υπάρχουν ακόμη πολλά ανοικτά ζητήματα.
Την ίδια στιγμή, εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και των τραπεζών.
Είναι ενδεικτική η περίπτωση της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena.
«Δεν υπάρχει κάποιο… έλλειμμα κρίσιμων εξελίξεων στην Ευρώπη το 2017, τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις κρίσιμες εκλογές και την έναρξη της διαδικασίας για το Brexit» αναφέρουν οι αναλυτές της Barclays.
Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν 66 εξελίξεις που αναμένονται για το 2017, ενώ η μία - η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Μάλτα - έχει ήδη συμβεί.
Σειρά έχει η απόφαση (αναμένεται να ληφθεί αύριο, 11 Ιανουαρίου 2017) για το εάν η Ιταλία θα προχωρήσει σε ακόμα ένα δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προτάθηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό Matteo Renzi.
Στις 13 Ιανουαρίου αποφασίζει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης DBRS για την Ιταλία.
Στις 26 Ιανουαρίου του 2017 έχει προγραμματιστεί το Eurogroup για Ελλάδα που θα κρίνει αξιολόγηση και μέτρα για το 2018.

Barc key 2017 1

Barc key 2017 2

Barc key 2017 3

Barc key 2017 4

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης