Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Οι πωλήσεις drones θα ξεπεράσουν τα 12 δισ. δολάρια ετησίως το 2021

Business Insider: Οι πωλήσεις drones θα ξεπεράσουν τα 12 δισ. δολάρια ετησίως το 2021
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγορών θα προέλθει από τις κυβερνήσεις των κρατών
Στην ολοένα αυξανόμενη εξάπλωση των drones σε παγκόσμια κλίμακα αναφέρεται μέσω έκθεσής του το Business Insider Intelligence, εκτιμώντας μάλιστα πως οι σχετικές επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 50% μέχρι και το 2021.
Όπως σημειώνεται, οι συνολικές πωλήσεις των μη επανδρωμένων οχημάτων θα ξεπεράσουν τα 12 δισ. το 2021, όταν το αντίστοιχο ποσό το 2015 ήταν 8 δισ. δολάρια.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγορών, όπως φαίνεται και παρακάτω, θα προέλθει από τις κυβερνήσεις των κρατών, ενώ ένα πολύ μικρότερο ποσοστό από τους καταναλωτές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Ένα θετικό της έρευνας είναι ότι οι παραγγελίες αφορούν και θα αφορούν τον αγροτικό τομέα, την ενέργεια, τις κατασκευές κλπ και όχι την άμυνα.
Επίσης, ανάμεικτα θα είναι τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, καθώς ναι μεν θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο θα χαθούν αρκετές λόγω της αυτοματοποίησης σε διαφόρους τομείς της παραγωγής.
Η έρευνα επισημάνει ακόμα πως πρέπει να επέλθουν και σημαντικές αλλαγές στις τρέχουσες νομοθεσίες (ιδίως σε ό,τι αφορά κανόνες εναέριας κυκλοφορίας κλπ), προκειμένου να «ενταχθούν» στον επιχειρηματικό κόσμο τα drones.

drone hardware market 1

Επί αυτού, να υπενθυμίσουμε πως η Amazon κατάφερε πρόσφατα να κερδίσει την πατέντα για την παράδοση προϊόντων μέσω μη επανδρωμένων οχημάτων στους πελάτες.
Εκτός από τη δραστική μείωση του χρόνου παράδοσης, το delivery προϊόντων με drones θα συρρικνώσει και το κόστος μεταφορών για το γίγαντα του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου.
Τα οχήματα θα είναι και σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός δικτύου για την ανταλλαγή διαφόρων πληροφοριών, ο καιρός και διαδρομή.
Η εταιρεία ήδη έχει πραγματοποιήσει μία πρώτη επιτυχή δοκιμή, διάρκειας 13 λεπτών.
Επίσης, θα διατίθενται και μεγαλύτερου μεγέθους (αερόπλοια) drones, για την περίπτωση που πρέπει να παραδοθούν πολλά προϊόντα σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία.
Ωστόσο, όταν η Amazon παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για το «αεροδρόμιο των drones», θα χρειαστεί ρυθμιστική έγκριση και από τις αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας, μία διαδικασία που θα μπορούσε να είναι περίπλοκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης