Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περαιτέρω ενίσχυση του παγκόσμιου επιχειρηματικού κλίματος το Δεκέμβριο 2016 – Στις 53,4 μονάδες ο PMI

Περαιτέρω ενίσχυση του παγκόσμιου επιχειρηματικού κλίματος το Δεκέμβριο 2016 – Στις 53,4 μονάδες ο PMI
Οι ικανοποιητικές επιδόσεις του PMI το δ’ 3μηνο 2016 έρχονται σε πλήρη ταύτιση με την εξίσου ικανοποιητική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ 
Περαιτέρω ενίσχυση σημείωσε ο δείκτης PMI της Markit σε παγκόσμια κλίμακα τον Δεκέμβριο 2016, καθώς βρέθηκε στις 53,4 μονάδες, από 53,3 ένα μήνα νωρίτερα.
Να σημειωθεί πως ο συγκεντρωτικός PMI περιλαμβάνει όλους τους υπόλοιπους δείκτες, πχ PMI υπηρεσιών, μεταποιητικό PMI κλπ, και αποτελεί ένα πολύ αξιόπιστο δεδομένο για το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα που επικρατεί στην κάθε περιοχή.
Όταν η τιμή του δείκτη βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες συνεπάγεται συρρίκνωση του εκάστοτε κλάδου (σσ στην προκειμένη περίπτωση χειροτέρευση του κλίματος), άνω τον 50 σημαίνει μεγέθυνση και ίσο με 50 αμεταβλητότητα.
Όπως επισημαίνει η Markit, οι ικανοποιητικές επιδόσεις του PMI το δ’ 3μηνο 2016 έρχονται σε πλήρη ταύτιση με την εξίσου ικανοποιητική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2,5% (σσ βάσει εκτιμήσεών της) το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ειδικά για τον μεταποιητικό τομέα, το ινστιτούτο τονίζει πως οι επιδόσεις του PMI το δ’ 3μηνο ήταν οι καλύτερες των τριών τελευταίων ετών.
Αναλυτικότερα:












www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης