Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategas Research Partners: Υποτιμημένες οι μετοχές των τραπεζών στη Wall, παρά το «ράλι Trump»

Strategas Research Partners: Υποτιμημένες οι μετοχές των τραπεζών στη Wall, παρά το «ράλι Trump»
Ο δείκτης για τις μετοχές των εισηγμένων αμερικανικών τραπεζών έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 17% μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου 
Οι τραπεζικές μετοχές των δεικτών της Wall Street είναι υποτιμημένες παρά το «ράλι Trump», υποστηρίζει η Strategas Research Partners, τονίζοντας πως η άνοδός τους θα συνεχιστεί και μέσα στο 2017.
Ο σχετικός δείκτης για τις μετοχές των εισηγμένων αμερικανικών τραπεζών έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 17% (με βάση το χθεσινό κλείσιμο) μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου, στις 8 Νοεμβρίου.
Ο λόγος είναι ότι ο Donald Trump έχει υποσχεθεί τη χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου μέσω της τροποποίησης ή ακόμα και της κατάργησης του «Dodd-Frank», του νόμου που εφαρμόστηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και υποχρεώνει μεταξύ άλλων τη διακράτηση υψηλών ποσών ταμειακών διαθεσίμων.
Η κατάργηση του Dodd-Frank σημαίνει μεγαλύτερη επενδυτική ελευθερία για τις τράπεζες αλλά και αύξηση της ρευστότητας στην αγορά.
Η Strategas επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «overweight» για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου των Η.Π.Α. επειδή, όπως προαναφέρθηκε, τα κέρδη του είναι μικρότερα σε σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις των ιδρυμάτων.
Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενή της ανάλυση ωστόσο, η Strategas Research Partners είχε εκφράσει την εκτίμηση πως εν τέλει ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος δε θα καταργήσει τον νόμο, ιδίως τα τμήματα που αφορούν τις μικρότερες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης