Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Τα 6 σενάρια για τον S&P 500 ανάλογα με τις πολιτικές του Trump

Goldman Sachs: Τα 6 σενάρια για τον S&P 500 ανάλογα με τις πολιτικές του Trump
Αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας θεωρούν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση, η ισχυροποίηση του δολαρίου αλλά και ο ρυθμός των μισθολογικών αυξήσεων θα δώσουν τον τόνο στην αγορά κατά το 2017
Τρία μεγάλα θέματα που θα διαμορφώσουν το τοπίο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενώ και τρία εξαρτώνται από τις επιπτώσεις των πολιτικών που θα εφαρμόσει ο Donald Trump εντοπίζει η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με σχετικό note της αμερικανικής τράπεζας, η φορολογική μεταρρύθμιση, η ισχυροποίηση του δολαρίου και ο ρυθμός των μισθολογικών αυξήσεων αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην αγορά κατά το 2017 για τους παρακάτω λόγους.

Φορολογική μεταρρύθμιση

«Η μεταρρύθμιση στην εταιρική φορολόγηση αποτελεί βασική πηγή ελπίδας» αναφέρεται στο σχετικό note.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κλάδους που έχουν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως οι παραγωγοί ενέργειας αλλά και οι παραγωγοί καταναλωτικών προϊόντων.
Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πως θα είναι τα μέτρα του Trump όταν βγουν από το Κογκρέσο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές της Goldman έφτιαξαν έναν πίνακα όπου παρουσιάζονται διάφορα σενάρια για το πως θα επηρεαστεί ο S&P 500.

Screen Shot 2017-01-09 at 8.23.02 AM

Αγορές νομισμάτων

Το δολάριο έχει ενισχυθεί σημαντικά μετά τη νίκη του Trump, καθώς οι επενδυτές περιμένουν ότι οι πολιτικές του θα ενισχύσουν τους εγχώριους ρυθμούς ανάπτυξης.
Ακόμα κι αφού το δολάριο έφτασε σε υψηλό 14 ετών την περασμένη εβδομάδα, η Goldman πιστεύει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για άνοδο εάν ο Trump μπορεί να περάσει τις δαπάνες υποδομών και να καταργήσει κάποιες ρυθμίσεις.
Το προφανές έργο, εν συνεχεία, θα είναι οι αγορές μετοχές με υψηλό ποσοστό των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Αύξηση μισθών

Τέλος, οι Αμερικανοί εργαζόμενοι αρχίζουν να βλέπουν μεγαλύτερη αύξηση στους μισθούς τους καθώς η αγορά εργασίας αλλάζει.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, αυτό είναι μεγάλη είδηση για τον μέσο Αμερικανό αλλά θα μπορούσε να βλάψει εταιρείες με οριακό υψηλό κόστος εργασίας.
Συνολικά, η Goldman προβλέπει ότι το 2017 δεν θα είναι και τόσο… φιλικό προς τους Αμερικανούς επενδυτές.
Αν και βλέπει ότι ο S&P 500 θα αυξηθεί στις 2.400 μονάδες κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του 2017 (5,4% αύξηση από το κλείσιμο της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017) η επενδυτική τράπεζα αναμένει ότι ο δείκτης θα κλείσει στις 2.300 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη μόλις 2,3% το 2017.
Η βάση για αυτές τις εκτιμήσεις είναι ότι οι προσδοκίες για σαρωτική φορολογική μεταρρύθμιση θα δώσει ώθηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά ένα μέρος από αυτή την ώθηση θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης