Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Bank of America προειδοποιεί μια τελευταία άνοδος +10% στις μετοχές και μετά big short

Η Bank of America προειδοποιεί μια τελευταία άνοδος +10% στις μετοχές και μετά big short
Τα παγκόσμια επιτόκια ήταν τον Ιούλιο του 2016 στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5.000 χρόνων παράμετρος που αλλάζει σταδιακά λόγω της ανόδου των επιτοκίων.
Σαφής είναι η προειδοποίηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Bank of America ότι στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2017 θα σημειωθεί η τελευταία άνοδος στις μετοχές και ακολούθως θα ξεκινήσει μια πτώση που έως το τέλος του 2017 θα έχει προσλάβει χαρακτηριστικά κατάρρευσης.
«Μετά από μια ταλάντευση τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2017, πιστεύουμε ότι οι μετοχές και τα εμπορεύματα θα έχουν μία τελευταία άνοδο 10%  εξηγεί η BofA και  προσθέτει, μέχρι το τέλος του 2017 θα δούμε κατάρρευση στις μετοχικές αξίες.
Η  BofA αναμένει το τέλος της λεγόμενης Icarus trade που είναι ένα μείγμα ανάμεσα στις bullish θέσεις των επενδυτών, τις προσδοκίες για κέρδος την επιθετική πολιτική από τη Fed και την ΕΚΤ, καθώς και αύξησης της ανάληψης κινδύνου πριν ξεκινήσει το Big Short.

Icarus trade

Με βάση την Bank of America υπάρχουν βραχυπρόθεσμα περιθώρια ανόδου έως +10% ωστόσο αναφέρει ότι η άνοδος που ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2016, θα τελειώσει με μια κατάρρευση αργότερα μέσα στο 2017.
Το τρέχον ράλι που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 περιλάμβανε
Διαθέσεις πώλησης (δείκτης BofAML Bull & Bear = 0, σε μετρητά = 5,6%
Υπερβολικά bearish Κέρδη (credit spread, μεγάλη πτώση στα παγκόσμια EPS)
Ανικανότητα της πολιτικής (Ποσοτική αποτυχία).

Έτσι, το ανοδικό ράλι στις μετοχές είναι πιθανό να καταλήξει με ...

bullish θέσεις (δείκτης BofAML Bull & Bear = 8, μετρητά = 4%, σαφείς θέσεις long σε μετοχές, την Ιαπωνία και τις τράπεζες)
Υπερβολικές προσδοκίες bullish για κέρδη
Απότομο τέλος της καμπύλης αποδόσεων και εξαιτίας της ΕΚΤ.

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία τα παγκόσμια επιτόκια ήταν τον Ιούλιο του 2016 στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5.000 χρόνων παράμετρος που αλλάζει σταδιακά λόγω της ανόδου των επιτοκίων.
Λόγω όλων αυτών οι εισροές έφθασαν σε 1,5 τρισεκ. σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια κατά τα τελευταία 10 χρόνια έναντι 0 στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια για το ίδιο διάστημα.
Τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σε 90 χρόνων χαμηλά σε σχέση με τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία
Οι μετοχές στην Wall Street βρίσκονται σε 60 χρόνια υψηλά έναντι ευρωπαίων μετοχών.
Επίσης οι μετοχές εταιριών μικρής κεφαλαιοποίησης διεθνώς βρίσκονται σε χαμηλά 20 ετών σε σχέση με τα US Small Cap.
Οι ευρωπαϊκές και ιαπωνικές τράπεζες υπολείπονται σε αξία.
Σημειώστε ότι ακόμα και σήμερα, μετά από ένα αξιοπρεπή ράλι, η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της Google και της Apple ανέρχεται σε 1,167 τρισεκ. δολάρια υπερβαίνει το σύνολο της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας συνδυαστικά καθώς ανέρχεται σε 1,149 τρισεκ. δολάρια.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης