Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα καταστήσει την αξιολόγηση λιγότερο προβληματική

tags :
Citigroup: Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα καταστήσει την αξιολόγηση λιγότερο προβληματική
Η Citigroup υπενθυμίζει ότι η Γερμανία είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα
Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα καταστήσει την αξιολόγηση λιγότερο προβληματική.
Αυτό αναφέρει στο ημερήσιο σχόλιό της η Citigroup, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, W. Schaeuble, ο οποίος ανέφερε ότι κατέστησε σαφές πως αν το ΔΝΤ δε συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, θα πρέπει να βρεθεί λύση από την Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM).
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο, προειδοποίησε ο Schaeuble.
Σύμφωνα με τη Citigroup, αυτή η δήλωση είναι πολύ σημαντική, την ώρα που η Αθήνα αναζητεί πολιτική λύση και η Γερμανία είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ για τους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματα παραμένει.
Το Ταμείο υποστηρίζει πως ο στόχος για 3,5% του ΑΕΠ που έχει συμφωνήσει η Αθήνα με το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών δεν είναι εφικτός και ζητάει - προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα - μέτρα που θα επιβληθούν μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου, δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2018.
Έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τα σημερινά επίπεδα των 8.836 ευρώ όπου βρίσκεται σήμερα για έναν άγαμο χωρίς παιδιά θα πρέπει τουλάχιστον να μπει στις δαπάνες που θα επιτηρεί ο κόφτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης