Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aυξάνει τις τιμές στόχους κατά 18%-25% για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

tags :
Aυξάνει τις τιμές στόχους κατά 18%-25% για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs
Neutral παραμένει για τις τρεις συστημικές, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank
Σε αύξηση των τιμών στόχου των ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Goldman Sachs, κίνηση που αντανακλά τη μείωση του δείκτη COE (cost of equity capital).
Ειδικότερα, στη σημερινή 31σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "Fin-reg and litigation risks decline, CM outlook better; politics has capacity to spoil" (οι κίνδυνοι της ρύθμισης του πλαισίου υποχωρούν, οι προοπτικές βελτιώνονται. Η επίδραση της πολιτικής μπορεί να είναι αρνητική), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs αυξάνει την τιμή στόχο της Alpha Bank στα 2,60 ευρώ, από 2,20 ευρώ προηγουμένως, της Πειραιώς στα 0,25 ευρώ, από 0,20 ευρώ προηγουμένως, της Eurobank στα 0,85 ευρώ, από 0,70 ευρώ προηγουμένως και της Εθνικής στα 0,30 ευρώ, από 0,25 ευρώ προηγουμένως.



Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ελληνικός κλάδος εμφανίζει πρόοδο στις ενέργειες αναδιάρθρωσης των ισολογισμών του, ωστόσο ο πολιτικός κίνδυνος και οι προκλήσεις για την μακροοικονομική ανάκαμψη παραμένουν.
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι-κλειδιά για την περαιτέρω πορεία των ελληνικών τραπεζών σχετίζονται με την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και τις top-line τάσεις, την πρόοδο σχετικά με την αναδιάρθρωση των ομίλων τους, την απομόχλευση καθώς και τους όρους χρηματοδότησης.
Η αμερικάνικη τράπεζα διατηρεί την σύσταση buy για την Alpha Bank και τη σύσταση neutral για την Πειραιώς, την Eurobank και την Εθνική.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Goldman Sachs, σε αναλυτικότερη έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες στα τέλη του 2016 είχε βελτιώσει τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία των τεσσάρων τραπεζών, οριακά, κατά 2% -3% για το διάσημα 2017-2020.



Συνολικά, αναμένει ότι η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα παραμείνει υπό πίεση για τα επόμενα έτη, και θα αγγίξει μέτρια μονοψήφια ποσοστά έως το 2018.
Η μέτρια αυτή βελτίωση θα επιτευχθεί κυρίως με την περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης, καθώς και για την εξομάλυνση του κόστους κινδύνων και τον έλεγχο του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης