Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός γενικευμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Deutsche Bank: Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός γενικευμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ο Trump εφαρμόσει τις εξαγγελίες του, η Κίνα θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της
Ο κίνδυνος ενός σοβαρού εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου, δηλ. των ΗΠΑ και της Κίνας, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο πόλεμος αυτός αναμένεται να επικεντρωθεί στα σιτηρά.
Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Κίνα αύξησε τους δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές σιτηρών από 33,8% σε 53,7%.
Επίσης, η χώρα αύξησε τις κυρώσεις κατά των επιδοτήσεων από το 10% σε ποσοστό έως στο 12% σύμφωνα με το Reuters.
Εξάλλου, ένα κινεζικό δικαστήριο είπε ο εγχώριος κλάδος παραγωγής σιτηρών είχε υποστεί σημαντική βλάβη, λόγω των επιδοτούμενων εισαγωγών από την Αμερική.
«Δεδομένου ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% των εξαγωγών της Αμερικής σε σιτηρά, οι πρόσφατα ανακοινωθείσες ενέργειες κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν ένα σκληρό χτύπημα για τον συγκεκριμένο κλάδο των ΗΠΑ» αναφέρουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Ωστόσο, τη στιγμή που οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αυξάνονται, το πρόβλημα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα αμερικανικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης