Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι 2 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2017 έχουν μία μόνο «πηγή», τον Trump

BofA Merrill Lynch: Οι 2 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το 2017 έχουν μία μόνο «πηγή», τον Trump
Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής τράπεζας, οι διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν ότι το δολάριο θα ενισχυθεί περισσότερο
O «Donald Trump» είναι η μοναδική πηγή για τα δυο μεγαλύτερα tail risks (σσ. οι εξελίξεις που έχουν μικρή πιθανότητα να συμβούν αλλά εάν συμβούν θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο) που προκαλούν ανησυχία στους διαχειριστές funds.
Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America, το 29% των διαχειριστών funds πιστεύουν ότι ένας διεθνής εμπορικός πόλεμος ήταν το μεγαλύτερο tail risk τον Ιανουάριο, ενώ το 24% θεωρεί ως το πιο ανησυχητικό σενάριο μια «λάθος πολιτική από τις ΗΠΑ».
Επισημαίνεται ότι αυτοί οι κίνδυνοι δεν αναφέρονταν από τους διαχειριστές funds τον Δεκέμβριο.
Επίσης, μια οικονομική κρίση στην Κίνα, είτε λόγω της υποτίμησης του νομίσματος είτε λόγω της φούστας των ακινήτων, βρίσκονται στην τρίτη θέση με 15%.

BAML1

Στην έρευνα της τράπεζας συμμετείχαν 215 διαχειριστές κεφαλαίων που διαχειρίζονταν 547 δισ. δολ.
Οι ίδιοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας -δηλ. των δυο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου- λόγω της λαϊκιστικής ρητορικής του Trump.
Εν των μεταξύ, η έρευνα της Bank of America Merrill Lynch αναφέρεται και στην επίδραση του Brexit στη στερλίνα, με τους περισσότερους διαχειριστές να δηλώνουν «long» για το δολάριο και «short» για τη στερλίνα.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν ότι η αξία του δολαρίου θα ενισχυθεί, ενώ η στερλίνα να υποχωρήσει περαιτέρω.

BAML2

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης