Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Απίθανο το σενάριο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE τον Μάρτιο του 2017

tags :
Citigroup: Απίθανο το σενάριο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE τον Μάρτιο του 2017
Ακόμη και εάν η Ελλάδα εμφανίζεται πρόθυμη να διευκολύνει το ΔΝΤ, η ένταξή του στο πρόγραμμα δεν φαίνεται να είναι σίγουρη
Απίθανο θεωρεί η Citigroup το σενάριο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE τον Μάρτιο του 2017, καθώς η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει πραγματικά μπλοκάρει σε κρίσιμα ζητήματα.
Σύμφωνα με το σχόλιο της Citigroup, αν και η Αθήνα εμφανίζεται πρόθυμη να συμβιβαστεί στις απαιτήσεις των δανειστών, δηλώνοντας διατεθειμένη να υιοθετήσει «ένα μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων» που θα εφαρμοστεί μόνο αν δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018, αυτό δεν φαίνεται ικανό να ξεκλειδώνει τη διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με πηγές των δανειστών που επικαλούνται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης εξαρτάται από το πότε το ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αλλά ακόμη και εάν η Ελλάδα εμφανίζεται πρόθυμη να διευκολύνει το ΔΝΤ, η ένταξή του στο πρόγραμμα δεν φαίνεται να είναι σίγουρη.
Σύμφωνα με τη Citigroup, τα εμπλεκόμενα μέρη στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζουν και πάλι αυξανόμενο βαθμό αντιπαράθεσης.
Μάλιστα, προσθέτει ότι χωρίς να υπάρχει ανάγκη για επικείμενη αποπληρωμή του χρέους, οι δανειστές δεν αντιμετωπίζουν κάποια επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί η συμφωνία για την αξιολόγηση.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αρκετά απίθανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης