Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Το Brexit θα αναστώσει τον οικονομικό κόσμο - Τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης των τραπεζών

Eurasia Group: Το Brexit θα αναστώσει τον οικονομικό κόσμο - Τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης των τραπεζών
Ο οδικός χάρτης της May για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, σήμανε συναγερμό στις τράπεζες
Μετά τις δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, ότι το Brexit σημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι μέλος της ενιαίας αγοράς, στις τράπεζες σήμανε συναγερμός.
Κι αυτό γιατί πλέον είναι αναγκασμένες όσες έχουν την έδρα τους στη Βρετανία να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις τους στην ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν δουλειές με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
«Είναι φοβερό για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Αναμένεται μεγάλη αναστάτωση στον οικονομικό κόσμο» προειδοποίησε ο Mujtaba Rahman της Eurasia Group.

Τα σχέδια των τραπεζών

Σύμφωνα με το CNN Money, οι πύλες έχουν ήδη ανοίξει.
Ο πρόεδρος της UBS δήλωσε, ότι έως 1.000 από τους 5.000 εργαζόμενοι της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφερθούν στην Ευρώπη.
Παράλληλα, η HSBC, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, δήλωσε ότι θα μπορούσε επίσης να μεταφέρει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στο Παρίσι.
«Στην αρχή, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι μικρές αλλά με την πάροδο του χρόνου περισσότερες υπηρεσίες θα μπορούσαν να μεταναστεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Rahman της Eurasia.
Σύμφωνα με το CNN Money, οι τράπεζες προσπαθούν να εφαρμόσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως φαίνεται -λόγω της στρατηγικής που θα εφαρμόσει η May για το Brexit- θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης