Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ήλθε η ώρα των Ελληνικών Πετρελαίων - Σύσταση buy με τιμή-στόχο τα 5,3 ευρώ

Citigroup: Ήλθε η ώρα των Ελληνικών Πετρελαίων - Σύσταση buy με τιμή-στόχο τα 5,3 ευρώ
Εκείνο που έχει σημασία για τον αναλυτή είναι πώς θα διαμορφωθεί η δίοικηση και η ιδιοκτησία αν προχωρήσει η πώληση του 35% της εταιρείας
Στην μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων από τον κλάδο των διυλιστηρίων στρέφει την προσοχή της η Citigroup καθώς θεωρεί ότι η κίνηση της Motor Oil έχει προσωρινά κλείσει τον κύκλο της ανεβαίνοντας 67% τους τελευταίους 12 μήνες και 125% από τον Ιανουάριο του 2015.
Η ανάλυση διατηρεί για τον Ομιλο των ΕΛΠΕ την ένδειξη buy με τιμή - στόχο τα 5,3 ευρώ και βασικά ρίσκα όσα κατά γενικό κανόνα ισχύουν για τα ευρωπαικά διυλιστήρια και την ελληνική οικονομία.
Το ρίσκο για την επενδυτική επιλογή που διατυπώνει ο αναλυτής της Citigroup αναφέρεται στην πορεία της εγχώριας αγοράς και κυρίως στον κύκλο εργασιών που εξαρτάται από την εγχώρια ζήτηση.
Υψηλές τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να συμπιέσουν τα περιθώρια κέρδους σε μια περιφερειακή αγορά αν αυτή αποδυναμωθεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος μπορεί να οδηγήσει το κλείσιμο των διαφορών των τιμών μεταξύ ελαφρού και βαρέως πετρελαίου όσον αφορά την επεξεργασία από στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.
Εκείνο που έχει σημασία για τον αναλυτή είναι πώς θα διαμορφωθεί η δίοικηση και η ιδιοκτησία αν προχωρήσει η πώληση του 35% της εταιρείας, όπως ειναι προγραμματισμένο.
Κυρίως δε πώς θα υλοποιούνται αυτα που θεωρούνται δεδομένα σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, τα ΕΛΠΕ διαθέτουν και το ποσοστό στον ΔΕΣΦΑ, που γρήγορα θα κριθεί η τύχη της ιδιωτικοποίησης του.
Η πώληση του ποσοστού θα προσφέρει σημαντική ρευστότητα στην εταιρεία.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα παρουσιάσουν για το 2016 με ρεκόρ κερδοφορίας ενώ έχει προχωρήσει και η χρηματοοικονομική τους αναδιάρθρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου ετοιμάζονται για ομολογιακή έκδοση,η οποία προφανώς αναμένει τις εξελίξεις της Αξιολόγησης.

Πηγή: www.worldenergynews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης