Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία

Handelsblatt: Η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Trump
Για δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία Trump κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζοντας ότι «η Αθήνα θεωρεί ότι θα υπάρξουν οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για την Ελλάδα στη διάρκεια της προεδρίας Trump.
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Trump.
Με τον Obama αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Timothy Gaitner και jack Lew, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον νέο αμερικανό πρόεδρο δεν αναμένεται κάτι τέτοιο».
Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Trump απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox, «αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε».
Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Trump μια και πιστεύει πως «το ευρώ εισήχθη για να βλάψει τις ΗΠΑ».
Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Trump είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές.
«Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ.
Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».
Και η εφημερίδα καταλήγει:
Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Trump για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Mike Flyn, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν.
Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Trump μέσω twitter.
O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του «στο σημαντικό ρόλο του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Trump για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης