Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα πλανάται ο φόβος της πτώχευσης - Στο στόχαστρο ο Schaeuble

tags :
Bild: Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα πλανάται ο φόβος της πτώχευσης - Στο στόχαστρο ο Schaeuble
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κοσμεί και πάλι τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων
Για νέο κύκλο «αντιπάθειας» μεταξύ της Ελλάδας και του Γερμανού υπουργού οικονομικών W. Schaeuble κάνει λόγο η γερμανική Bild επαναφέροντας το θέμα.
Σε κύριο άρθρο της υποστηρίζει ότι στην Αθήνα υπάρχει «φόβος για κρατική χρεοκοπία» ενώ στον τίτλο αναφέρει ότι «οι Έλληνες υποδαυλίζουν ξανά την εμπάθεια κατά του Schaeuble».
«Θυμίζει τις καυτές μέρες της κρίσης προ διετίας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κοσμεί και πάλι τα πρωτοσέλιδα όλων των ελληνικών εφημερίδων.
Στην χρεοκοπημένη χώρα πλανάται ο φόβος της πτώχευσης.
Η αιτία είναι ότι ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Schaeuble κατέστησε σαφές ότι τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να αποφασιστεί να δοθούν μόνον εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμμετέχει και ελέγχει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ακόμη ότι «από την κρίση του 2015 έχουν δοθεί στην Αθήνα τα 32 δισ. ευρώ, μόνο από το ΔΝΤ δεν ήρθε τίποτα. Διότι το Ταμείο εξαρτά την συμμετοχή του από το εάν οι Έλληνες μπορούν να επιστρέψουν τις οφειλές τους.
Τώρα όμως φαίνεται πως το ΔΝΤ κινείται.
Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία για την τρέχουσα βοήθεια προς την Ελλάδα».



Αναφερόμενο στις σχέσεις μεταξύ Schaeuble Lagarde αναφέρει ότι οι « δύο συνομίλησαν, μεταξύ άλλων στο περιθώριο του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός για τη βοήθεια προς την Ελλάδα».
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «έγινε μια εποκοδομητική συνομιλία κατά την οποία η Lagarde διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις συνομιλίες εποικοδομητικά και συνεχίζει να επιδιώκει μια ταχεία συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και πόρων του ΔΝΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης