Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Όλοι οι πελάτες μας βρίσκονται σε σύγχυση δεν ξέρουν αν πρέπει να πουλήσουν

tags :
Goldman Sachs: Όλοι οι πελάτες μας βρίσκονται σε σύγχυση δεν ξέρουν αν πρέπει να πουλήσουν
Αγόρασε στην εκλογή και πούλα στην ανάληψη των καθηκόντων του Trump αυτή ίσως θα έπρεπε να ήταν η επενδυτική στρατηγική αλλά η Goldman Sachs δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρη.
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs τονίζοντας ότι σχεδόν όλοι οι πελάτες της βρίσκονται σε σύγχυση δεν ξέρουν εάν πρέπει να πουλήσουν.
Αγόρασε στην εκλογή και πούλα στην ανάληψη των καθηκόντων του Trump αυτή ίσως θα έπρεπε να ήταν η επενδυτική στρατηγική αλλά η Goldman Sachs δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρη.
Η αγωνία των επενδυτών είναι εντυπωσιακά υψηλή.
Η ειρωνεία είναι ότι από την μία οι επενδυτές χάνουν τον ύπνο από την αβεβαιότητα της πολιτικής Trump, από την άλλη πλευρά, κάθε ένας από αυτούς είναι πεπεισμένος ότι Trump θα λάβει αποφάσεις π.χ. φορολογικές περικοπές δημιουργώντας θετική δυναμική στην οικονομία…
Στην ανάλυση της η Goldman Sachs αναφέρει      
«Εγώ, ο Donald John Trump, ορκίζομαι ότι θα εκτελέσω πιστά το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προστατεύσω και θα υπερασπιστώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Με αυτά τα λόγια, ο  επιχειρηματίας Donald Trump έγινε και επίσημα  ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ολοκληρώνοντας μια πολύ περίεργη προεκλογική περίοδο  που συνέβησαν τα πιο απίθανα στην ιστορία των 240 ετών της χώρας.
Κατά τη διάρκεια σειράς συναντήσεων με πελάτες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, έγινε φανερό ότι οι επενδυτές είναι σε σύγχυση σχετικά με το πώς θα κινηθούν και θα αντιμετωπίσουν επενδυτικά την προεδρία Trump.
Η αισιοδοξία αντικατοπτρίζεται στην ισχυρή επίδοση των αγορών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου  των 73 ημερών μεταξύ των εκλογών και της ορκωμοσίας.
Οι επενδυτές έχουν επικροτήσει την προοπτική της ταχύτερης αύξησης του ΑΕΠ και τον υψηλότερο πληθωρισμό ως αποτέλεσμα μειωμένων εταιρικών φόρων, με πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και λιγότερη ρύθμιση.
Με βάση έρευνα το κλίμα αισιοδοξίας στις επιχειρήσεις και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 με 15 ετών.
Ο δείκτης S & P 500 έχει αναρριχηθεί κατά 6% από τις 8 Νοεμβρίου του 2016
Στην Ευρώπη, Ιαπωνία και ο MSCI Asia έχουν ανακάμψει 8%, 12% και 1%, αντίστοιχα.
Ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 2% και το 10ετές ομόλογο αποδίδει πλέον 2,47%.
Η αβεβαιότητα της πολιτικής Trump ήταν ένα θέμα ανησυχίας στους επενδυτές της Goldman Sachs.
Ενώ αναμένεται ευνοϊκή νομοθεσία για την φορολόγηση των εταιρειών η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2017, ενώ το μέγεθος των μειώσεων και το πώς θα συμψηφιστούν οι απώλειες εσόδων είναι άγνωστες.
Πολλές ιδέες φορολογικής μεταρρύθμισης συζητήθηκαν σε γενικές γραμμές, αλλά ο Trump δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί συγκεκριμένες προτάσεις.
H σύγχυση των επενδυτών αυξάνεται όταν ένα θέμα που φαίνεται να κερδίζει πολιτική δυναμική - όπως η φορολογική μεταρρύθμιση  - ξαφνικά απορρίπτεται ως ιδέα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης