Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Όλα τα βλέμματα στο Eurogroup της Πέμπτης – Στάση αναμονής με πιθανότητες διολίσθησης βλέπουν οι ΑΧΕ

tags :
Όλα τα βλέμματα στο Eurogroup της Πέμπτης – Στάση αναμονής με πιθανότητες διολίσθησης βλέπουν οι ΑΧΕ
Από σήμερα ισχύουν αλλαγές στον τρόπο κλεισίματος των μετοχών κατά τη διάρκεια των τελικών δημοπρασιών σε μία (νέα) προσπάθεια περιορισμού των στρεβλώσεων
Στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στρέφονται όλα τα βλέμματα και στην πιθανότητα να λάβει κάποια δήλωση η κυβέρνηση ότι έχουν προχωρήσει τα ανοικτά θέματα.
Από την κυβέρνηση μεταθέτουν τώρα το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Φεβρουάριο, εξέλιξη που δεν αρέσει στην αγορά και έτσι η στάση αναμονής που αναμένεται μέχρι το Eurogroup ενδέχεται να συνοδευτεί με περιορισμένες απώλειες.
Η αγορά δοκιμάζει κρίσιμα τεχνικά επίπεδα που βρίσκονται λίγο χαμηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής με το χειρότερο σενάριο να υποχωρεί η αγορά μέχρι τις 600 μονάδες.
Σημειώνεται πως ισχύουν πλέον αλλαγές στον μοντέλο ειδικής διαπραγμάτευσης στην αγορά αξιών αλλά και αλλαγές στον τρόπο κλεισίματος των μετοχών κατά την τελική δημοπρασία για μία ακόμη φορά, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι στρεβλώσεις

Eurobank

Πιστεύουμε ότι η αγορά θα συνεχίσει τη διολίσθηση με περιορισμένες συναλλαγές.

Euroxx

Με την δεύτερη αξιολόγηση να αναβάλλεται για τον Φεβρουάριο περιμένουμε το ελληνικό χρηματιστήριο να κινηθεί χαμηλότερα.

IBG

Πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης θα δώσουν τον τόνο στην αγορά την τρέχουσα εβδομάδα

Beta

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Eurogroup της Πέμπτης με την ελληνική κυβέρνησης να αναζητά επανέναρξη της αξιολόγησης, επομένως θα τηρηθεί στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης