Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αρνητική η ψυχολογία των επενδυτών μετά το χθεσινό Eurogroup – Πιέσεις αναμένονται στο ΧΑ

tags :
Αρνητική η ψυχολογία των επενδυτών μετά το χθεσινό Eurogroup – Πιέσεις αναμένονται στο ΧΑ
Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για θετικό μήνυμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ίσως υπάρξουν ρευστοποιήσεις σήμερα
Οι προσδοκίες που κάποιοι καλλιέργησαν αναφορικά με το χθεσινό Eurogroup αποδείχθηκε ότι δεν είχαν βάση και επομένως σήμερα οι αναλυτές περιμένουν υποχώρηση του ΧΑ.
Η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει τα θέματα που ήταν ανοικτά εδώ και καιρό και χθες στο Eurogroup βρήκε απέναντί της τοίχο και έλαβε τελεσίγραφο.
Τώρα στην αγορά υπάρχουν ανησυχίες για νέα ρήξη και σημαντική καθυστέρηση.
Κάποιοι έχουν αρχίσει να φοβούνται επανάληψη του έργου που είδαμε το 2015, το οποίο είχε εξαιρετικά αρνητική κατάληξη για τη χώρα.
Πλέον ανησυχίες υπάρχουν και για το αν θα μπορέσει η αξιολόγηση να κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου.
Έτσι και λόγω των βραχυπρόθεσμων κερδών που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις με αφορμή τις προσδοκίες για κάποιο θετικό μήνυμα από το Eurogroup αλλά και λόγω του καλού διεθνούς κλίματος ενδέχεται σήμερα να δούμε υποχώρηση στο ΧΑ.
Σημειώνεται πάντως πως στη Wall Street ο Dow Jones κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό.

Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να εμφανίσει τάσεις υποχώρησης λόγω των εξελίξεων στο χθεσινό Eurogroup.

IBG

Η απουσία προόδου στο χθεσινό Eurogroup, δείχνει πως οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών συνεχίζονται, και τα δημοσιεύματα για την αξιολόγηση του ΔΝΤ ότι είναι αρκετά απαισιόδοξη θα διατηρήσει την αβεβαιότητα στην αγορά.

Euroxx

Το αδιέξοδο στο Eurogroup θα οδηγήσει το ΧΑ χαμηλότερα, καθώς και η ημερομηνία για ολοκλήρωση στις 20 Φεβρουαρίου είναι πλέον υπό αμφισβήτηση.

Beta

Στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, οι νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών και έτσι μια αρνητική πορεία αναμένεται σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης