Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το ανοδικό momentum των διεθνών αγορών μοναδικός σύμμαχος των αγοραστών

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Το ανοδικό momentum των διεθνών αγορών μοναδικός σύμμαχος των αγοραστών
Αρνητικά μηνύματα στέλνει το γράφημα του δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25
Η  ανοδική ευφορία στα διεθνή χρηματιστήρια με το δείκτη βαρόμετρο Dow Jones Industrial Average να σπάει με άνεση το ψυχολογικό φράγμα των 20.000 μονάδων παρακίνησε  την περασμένη Τετάρτη αρκετούς ξένους  με “trading” διαθέσεις επενδυτές να ρίξουν ένα μικρό -για αυτούς- αγοραστικό ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ στις υπό «επόπτευση» τραπεζικές μετοχές προκαλώντας ένα ανέλπιστο ανοδικό άλμα της τάξεως του 2,84% στο Γενικό Δείκτη(664,89  μονάδες), σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Δυστυχώς το θετικό momentum δε μπορούσε να έχει συνέχεια, καθώς η προδιαγεγραμμένη  στασιμότητα   στο μέτωπο της 2ης αξιολόγησης επανέφερε με συνοπτικές διαδικασίες το Γενικό Δείκτη κάτω από την περιοχή «σταθμό» των 650 μονάδων αποτυπώνοντας μια δεύτερη χαμηλότερη τοπική κορυφή στο ημερήσιο chart τιμών, τονίζει ο αναλυτής.
Για άλλη μια φορά το ζητούμενο για τους “Buyers” είναι η  διακράτηση της ζώνης στήριξης των 638 με 635 μονάδων.
Καθοδική καταστρατήγηση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών των 635 μονάδων θα φέρει το δείκτη προ των πυλών των 610 μονάδων.
Πάντως σε αυτή τη φάση της αγοράς ο μόνος σύμμαχος των “Buyers” είναι η διατήρηση του ανοδικού momentum στις διεθνείς αγορές, καθώς με το κατάλληλο χρονικό περιθώριο μπορεί να λειανθεί το υπάρχον βραχυχρόνιο αρνητικό κλίμα.
Αρνητική ήταν και η εξέλιξη στο ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25, καθώς αποτύπωσε ένα ιδιόμορφο αρνητικό σχηματισμό με 3 τοπικές κορυφές μέσα στο εύρος των 1.760 με 1.800 μονάδων.
Ο σχηματισμός αυτός εάν συμπληρωθεί και με μια καθοδική τμήση των 1.700 μονάδων θα αλλάξει τα μέχρι τώρα βραχυχρόνια δεδομένα ανοίγοντας «τρύπα» για την πολύ κρίσιμη περιοχή στήριξης των 1.623 μονάδων.
Τέλος για ακόμα μια φορά ο «ρυθμιστής» της επενδυτικής ψυχολογίας τραπεζικός κλάδος δημιούργησε -μετά τις αγοραστικές «μπαλωθιές» των περασμένων ημερών  με το +11,8% στο Τραπεζικό Δείκτη-  νέους «εγκλωβισμούς» στους ενεργούς επενδυτικούς κωδικούς  επαναφέροντας το δείκτη τόσο κάτω  από το όριο των 845 μονάδων όσο και κάτω από το ανοδικό κανάλι του Νοεμβρίου του 2016.
Εδώ η σημαντική περιοχή στήριξης εντοπίζεται στις 725 μονάδες με ένα μικρό προπύργιο στις 760 μονάδες, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης