Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Αγοράστε ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές - Υπάρχει περιθώριο για νέο ράλι - Σύσταση «οverweight»

BofA Merrill Lynch: Αγοράστε ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές - Υπάρχει περιθώριο για νέο ράλι - Σύσταση «οverweight»
Οι αναλυτές τονίζουν την προτίμηση τους για τις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στο δολάριο, στις ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου και στην Ιταλία
Έφτασε η ώρα για αγορές στις ευρωπαϊκές τράπεζες επισημαίνεται σε σχετικό note της Bank of America Merrill Lynch, όπου τονίζει ότι οι προσδοκίες για το trade της «αναθέρμανσης» της οικονομίας, που είχε σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να ενισχυθούν ξανά.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές είδαν μια μεγάλη αλλαγή στις τύχες τους κατά το δεύτερο μισό του 2016 λόγω της πιο απότομης καμπύλης αποδόσεων καθώς οι κεντρικές τράπεζες υπαναχώρησαν στις πολιτικές που οδήγησαν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και πίεσε τις κερδοφορίες των τραπεζών.
Ο κλάδος έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 50% από το χαμηλό 5,5 ετών που σημείωσε το 2016.
«Με τις τοποθετήσεις των επενδυτών να μην προκαλούν ανησυχία, βλέπουμε ότι υπάρχει ''χώρος'' για ακόμα ένα ράλι στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές» επισημαίνουν οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch.
Το ράλι στις τράπεζες έχει τροφοδοτηθεί από τις ελπίδες -«καθοδηγούμενες» από τις ΗΠΑ- για περισσότερες δαπάνες υποδομών από τις κυβερνήσεις.
Αυτό σε συνδυασμό με την «υπόσχεση» του Trump για μείωση της εταιρικής φορολογίας έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και έστειλαν τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, οι αποδόσεις του τραπεζικού τομέα έχουν μεγάλη συσχέτιση με τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Επίσης, οι αναλυτές τονίζουν την προτίμηση τους για τις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στο δολάριο, στις ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου και στην Ιταλία, όπου αναμένεται ένα νοικοκύρεμα στο τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης