Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αβεβαιότητα στο ΧΑ λόγω αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις – Περαιτέρω υποχώρηση βλέπουν οι αναλυτές

tags :
Αβεβαιότητα στο ΧΑ λόγω αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις – Περαιτέρω υποχώρηση βλέπουν οι αναλυτές
Κρίσιμες τεχνικά οι 636 μονάδες για τον γενικό δείκτη και αν διασπαστούν ο στόχος κατεβαίνει στις 623 και 611 μονάδες
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει όλα όσα έπρεπε και έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα, και των δανειστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα και πρέπει επιπλέον να ληφθούν και άλλα μέτρα, τροφοδοτεί το ΧΑ με αβεβαιότητα.
Αυτή η αβεβαιότητα οδήγησε την περασμένη Παρασκευή τις μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα και κυρίως τις τράπεζες και οι αναλυτές εκτιμούν πως το ίδιο θα συμβεί και σήμερα.
Από το εσωτερικό δεν υπάρχουν επιχειρηματικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την πορεία κάποιων μετοχών.
Η IBG στο τεχνικό της σχόλιο: Η επιστροφή του Γενικού Δείκτη την εβδομάδα που διανύσαμε στην ζώνη του 660 – 670, ενεργοποίησε έντονες ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα η αγορά να δοκιμάσει και πάλι την ισχυρή στήριξη των 635 μονάδων (κάτω πλευρά του καναλιού R1-S1).
Στην εν λόγω περιοχή θα πρέπει, να απορροφηθεί η όποια προσφορά, αφού τυχόν διάσπασή της θα επιβαρύνει κατά πολύ την τεχνική εικόνα της αγοράς και θα ανοίξει τον δρόμο για στην επόμενη ζώνη στήριξης, που εντοπίζεται στην περιοχή των 600 μονάδων.

Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί πτωτικά λόγω απουσίας προόδου αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να παρασύρεται από την αβεβαιότητα.  

Beta

Η αδυναμία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα στην εγχώρια αγορά καθώς στα σημαντικά θέματα καταγράφεται περιορισμένη πρόοδος.
Στη σημερινή ατζέντα τα στοιχεία που αναμένονται από την ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο Δεκεμβρίου στο λιανικό εμπόδιο και τις τιμές βιομηχανικής παραγωγής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης