Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schaeuble (Tagesspiegel): Tο ευρώ είναι πολύ λίγο για τη Γερμανία - Υπεύθυνος ο Draghi

tags :
Schaeuble (Tagesspiegel): Tο ευρώ είναι πολύ λίγο για τη Γερμανία - Υπεύθυνος ο Draghi
H κυβέρνηση Trump έχει κατηγορήσει για αθέμιτη νομισματική χειραγώγηση την Κίνα, Ιαπωνία και Γερμανία  
Ένα σχόλιο που θα μπορούσε να προκαλέσει όχι απλά νομισματικό πόλεμο αλλά να αποκαλύψει την στάση της Γερμανίας ως προς το ευρώ ήταν ένα σχόλιο του γερμανού υπουργού οικονομικών W. Schaeuble
Ο W. Schaeuble δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel ότι «το ευρώ είναι πολύ λίγο για τη Γερμανία».
Η δήλωση αυτή έρχεται ως «απάντηση» στις δηλώσεις του εμπορικού συμβούλου του Trump Peter Navarro ότι «η Γερμανία εκμεταλλεύεται ένα υποτιμημένο ευρώ και τους εταίρους της στην ΕΕ και τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα».
Ωστόσο η δήλωση Schaeuble μπορεί να είναι πολλαπλών ερμηνειών καθώς είναι γνωστό ότι η Γερμανία δεν διάκειται θετικά όχι μόνο στην πολιτική του Draghi της ΕΚΤ αλλά και γενικότερα τάσσεται έμμεσα κατά του ευρώ. 



Το σχόλιο έθεσε τη Γερμανία στην ίδια θέση με αυτή την Κίνας και της Ιαπωνίας χώρες τις οποίες η κυβέρνηση Trump έχει κατηγορήσει για αθέμιτη νομισματική χειραγώγηση. 
Από την πλευρά της η Γερμανία κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα την πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ με τον Schaeuble να υποστηρίζει ότι «εάν ο Trump θέλει να κατηγορήσει κάποιον για το αδύναμο ευρώ αυτός θα πρέπει να είναι ο Mario Draghi».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης