Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο διαχειριστής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο ο Mario Draghi κατηγορεί τον Trump

Ο διαχειριστής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο ο Mario Draghi κατηγορεί τον Trump
Ο Draghi απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, χρησιμοποιεί το υποτιμημένο νόμισμα για να επωφεληθεί έναντι των ΗΠΑ.
Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου του μεγαλύτερου hedge funds στον κόσμο, ο Mario Draghi, ο οποίος διαχειρίζεται την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει ενεργητικό 3,72 τρισεκ ή 36% του ΑΕΠ της ευρωζώνης…. κατηγόρησε τον D. Trump… για την επόμενη τραπεζική κρίση.
Ο Draghi είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το τεράστιο «χαρτοφυλάκιο» των κεντρικών τραπεζών που φθάνει τα 14 τρισεκ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά ο καταλύτης για την επόμενη κατάρρευση της αγοράς θα ευθύνεται η απορρύθμιση του Donald Trump στο τραπεζικό σύστημα  σπέρνοντας τους σπόρους της επόμενης οικονομικής κρίσης….
Ο Draghi υποστηρίζει ότι η πολιτική χαλάρωσης των τραπεζικών κανόνων υπήρξε βασική αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πριν από μια δεκαετία.
Η ιδέα της χαλάρωσης των τραπεζικών κανόνων δεν θα ήταν απλά μια ανησυχητική εξέλιξη, αλλά δυνητικά επικίνδυνη, απειλώντας τη σχετική σταθερότητα που έχει στηρίξει την αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ο χαλάρωση των τραπεζικών ρυθμίσεων τόνισε ο Draghi στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις οικονομικές υποθέσεις στις Βρυξέλλες.
«Η ιδέα της επανάληψης των συνθηκών που ίσχυαν πριν από την κρίση είναι πολύ ανησυχητική εξέλιξη»
Κατά ορισμένους ο Πρόεδρος Donald Trump ζήτησε την αναθεώρηση των τραπεζικών κανόνων με σιωπηρή στόχο την χαλάρωση τους.
Κατά τον Draghi ο Trump που ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν 1 μήνα  ευθύνεται για ότι συμβεί  απαλλάσσοντας τον προκάτοχό του Trump τον Obama για όλες τις οικονομικές και νομισματικές αμαρτίες.
Ο Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ισχυρής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, της Bundesbank, δήλωσε ότι η αποδυνάμωση των κανονισμών για τις τράπεζες θα ήταν ένα "μεγάλο λάθος", διότι θα αυξήσει την πιθανότητα μιας άλλης οικονομικής κρίσης.
"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπω μια πιθανή μείωση των κανονιστικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ, η οποία είναι υπό συζήτηση, με κριτικό πνεύμα», είπε ο Dombret, ο οποίος είναι επίσης μέλος της επιτροπής της Βασιλείας για την σύνταξη των νέων παγκόσμιων τραπεζικών κανόνων.
Ο Draghi απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, χρησιμοποιεί το υποτιμημένο νόμισμα για να επωφεληθεί έναντι των ΗΠΑ.     
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ είπε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύσφιξη της νομισματικής καθώς η ανάπτυξη είναι ακόμη αδύναμη ενώ η άνοδος του πληθωρισμού εξακολουθεί να είναι προσωρινή, όλα δείχνουν ότι η νομισματική στήριξη εξακολουθεί να είναι αναγκαία.
Με άλλα λόγια, o Trump μπορεί να έχει σπείρει τους σπόρους της επόμενης κρίσης, αλλά η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει εταιρικό χρέος….



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης