Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει 30 χιλ. θέσεις εργασίας στη Μ. Βρετανία

tags :
Bruegel: Το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει 30 χιλ. θέσεις εργασίας στη Μ. Βρετανία
Η ΕΕ θα πρέπει να εντείνει το θεσμικό της πλαίσιο, εάν δεν θέλει να αυξήσει τον κίνδυνο του συστήματος
Η Μ. Βρετανία μπορεί να απωλέσει περί τις 30 χιλ. θέσεις εργασίας λόγω της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αναφέρει το ινστιτούτο Bruegel, εκτιμώντας ότι περίπου 10 χιλ. θέσεις θα είναι από τον τραπεζικό κλάδο και άλλες 20 χιλ. από τον κλάδο των οικονομικών, των συμβούλων και των δικηγόρων.
Η απώλεια αυτή θα προέλθει από τη μεταφορά εργασιών ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, ή 1,6 τρισ στερλινών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bruegel.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Φρανκφούρτη, με το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο να ακολουθούν.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ΕΕ θα πρέπει να εντείνει το θεσμικό της πλαίσιο, εάν δεν θέλει να αυξήσει τον κίνδυνο του συστήματος.
Αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να μειώσει τα οφέλη εάν η ΕΕ δεν προχωρήσει σε μια ενιαία ρύθμιση της επενδυτικής τραπεζικής.
"Το Brexit συνεπάγεται κινδύνους για την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της αγοράς, διότι η ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Τράπεζα της Αγγλίας και την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της χώρας", αναφέρει η έκθεση.
"Χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, η η ΕΕ των 27 πρέπει να αναβαθμίσει γρήγορα την ικανότητά της να διασφαλίσει την ακεραιότητα της αγοράς και τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα".
Ο Nicolas Véron, συν-συγγραφέας της έκθεσης, αναφέρει ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα μείγμα κινδύνων και ευκαιριών, αλλά μόλις έχει αρχίσει να συζητά τους μετα-Brexit δημοσιονομικούς κανονισμούς.
"Αυτό που είναι σημαντικό για την ΕΕ των 27 είναι να βρει το δρόμο για το νέο οικονομικό σύστημα του τοπίου μετά Brexit", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης