Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ιδού οι λόγοι που η ευημερία στις αγορές θα τελειώσει – Έρχεται περίοδος αβεβαιότητας

Deutsche Bank: Ιδού οι λόγοι που η ευημερία στις αγορές θα τελειώσει – Έρχεται περίοδος αβεβαιότητας
Η γερμανική τράπεζα επικαλείται για τις bearish προβλέψεις της και την απόκλιση ανάμεσα στον δείκτη αβεβαιότητας και το δείκτη μεταβλητότητας στις παγκόσμιες αγορές
Απαισιόδοξοι για το μέλλον των αγορών εμφανίζονται οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, αναμένοντας μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας.
Όπως γράφουν στη σχετική τους έκθεση, η Κίνα, η οποία και το 2016 οδήγησε την παγκόσμια ανάπτυξη, πλέον αναμένεται να «πατήσει φρένο», με την αύξηση του ΑΕΠ να συρρικνώνεται σε σχέση με τις προηγούμενες εντυπωσιακές επιδόσεις.
Επιπλέον, η γερμανική τράπεζα επικαλείται για τις bearish προβλέψεις της την απόκλιση ανάμεσα στον δείκτη αβεβαιότητας και το δείκτη μεταβλητότητας στις παγκόσμιες αγορές, κάτι που αποδεικνύει πως οι επενδυτές δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου.
Η Deutsche Bank εκτιμά επίσης πως οι πολιτικές δημοσιονομικής τόνωσης που έχει υποσχεθεί ο Donald Trump θα αποδώσουν καρπούς μετά το επόμενο έτος.




Η αναπτυξιακή πολιτική πιστωτικής επέκτασης που ακολούθησαν οι κινεζικές Αρχές είχαν επίσης θετικό αντίκτυπο σε λοιπές οικονομίες.
Ωστόσο, επειδή δε γίνεται η εν λόγω πολιτική να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, οι επιδράσεις αυτές θα εκλείψουν.
Επίσης θετικά λειτούργησαν και οι άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις στις Η.Π.Α., αλλά και οι αυξημένες τιμές στα εμπορεύματα σε παγκόσμια κλίμακα.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης