Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε χαμηλό 13 ετών ο αριθμός των χωρών με βαθμολογία «ΑΑΑ» από τη Fitch

tags :
Σε χαμηλό 13 ετών ο αριθμός των χωρών με βαθμολογία «ΑΑΑ» από τη Fitch
Πλέον μόνο 11 χώρες (χωρίς κανένα αρνητικό outlook) έχουν την πολυπόθητη βαθμολογία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών έφτασε ο αριθμός των κρατών που έχουν εξασφαλίσει την ανώτατη βαθμολογία «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική τους ικανότητα από τη Fitch, μία επίδοση που αναμένεται να χειροτερεύσει το αμέσως επόμενο διάστημα, αν κρίνουμε από τα υψηλά επίπεδα χρέους και την οικονομική αστάθεια.
Πλέον μόνο 11 χώρες (χωρίς κανένα αρνητικό outlook) έχουν την πολυπόθητη βαθμολογία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης, έναντι 16 την περίοδο 2004 – 2009.
Οι παραπάνω χώρες είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Δανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία, η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το υψηλό δημόσιο χρέος των αναπτυσσόμενων χωρών.
Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση (2008), τα επίπεδα χρέος αυξήθηκαν ραγδαία, με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουμε ορισμένες χώρες, πολλές εκ των οποίων δεν αναβαθμίστηκαν», δήλωσε μέσω e-mail σχετικά στο CNBC ο αναλυτής της Fitch, James McCormack.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ακριβώς κατώτερη βαθμολογία, την «ΑΑ+», καμία χώρα δεν έχει θετικό outlook, δηλαδή πιθανότητα να αναβαθμιστεί το επόμενο 12μηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης