Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Ανησυχία στο επενδυτικό κοινό για τις πολιτικές Trump – Ακριβές οι μετοχές της Wall Street

Credit Suisse: Ανησυχία στο επενδυτικό κοινό για τις πολιτικές Trump – Ακριβές οι μετοχές της Wall Street
Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι οι ευεργετικές φορολογικές πολιτικές και η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου δεν θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή
Την έντονη ανησυχία που υπάρχει στο επενδυτικό κοινό της Wall Street αποτυπώνει σε σχετική της έκθεση η Credit Suisse, τονίζοντας ότι πλέον καταγράφεται μία αντιστροφή του θετικού κλίματος που υπήρχε μετά την εκλογή του Donald Trump.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι οι ευεργετικές φορολογικές πολιτικές και η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου που έχει υποσχεθεί ο Ρεπουμπλικάνος, δεν θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
Ορισμένοι εκτιμούν πως θα εφαρμοστούν από το 2018.
Επιπλέον, η Credit Suisse σημειώνει πως παρατηρείται μία συσχέτιση της πορείας των αμερικανικών δεικτών και των ομολόγων με τη δημοτικότητα του κ. Trump, κάτι που σίγουρα δε θα λειτουργήσει θετικά στο μέλλον, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες αποδοκιμάζουν τις πρακτικές τους, ειδικά σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τη μετανάστευση.
Μέσα σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί το υψηλό κόστος που καταγράφεται στις περισσότερες από τις μετοχές της Wall Street, μετά το «ράλι Trump» που ακολούθησε την 8η Νοεμβρίου 2016.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:

US stocks over-values on 2018 earnings per share expectations, says Credit Suisse.

Stocks and yields are correlated to Trump's favorability. (Red is Trump's favorability rating, blue is the market).

The US dollar and crude oil also appear to be trading on Trump.

Large-cap stocks also seem to have caught the bug, depending on what they pay in taxes. It seems as if low-tax payers get hurt when Trump's favorability is high — a sign the market thinks it will be easier for him to pass tax reform.

The market also seems to be worried about domestic large-cap stocks with high international exposure.
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης